62 migrantů v náklaďáku na Moravě. Řidič utekl

13.08.2023 16:24

Policisté v neděli na dálnici D1 za Brnem ve směru na Prahu zastavili nákladní auto s maďarskou poznávací značkou, které převáželo až 62 migrantů. Původně šlo o rutinní kontrolu, když však řidič policisty spatřil, zazmatkoval a ještě před tím než jej začali pomoci majáků navádět k odpočivadlu, zastavil vůz v odstavném pruhu a utekl. Policisté nyní zjišťují, jaké jsou migranti národnosti. Podobné případy se odehrály i v uplynulých týdnech.

62 migrantů v náklaďáku na Moravě. Řidič utekl
Foto: Policie ČR
Popisek: Jihomoravska policie pronásleduje dodávku s migranty

Anketa

Má prezident Pavel jmenovat Roberta Fremra ústavním soudcem?

hlasovalo: 7671 lidí
Jihomoravští cizinečtí policisté zjišťují totožnost více než šesti desítek migrantů, odhalených v maďarském nákladním autě. Toho chtěla na vhodném místě dálnice D1 zastavit dálniční hlídka, původně plánovaná rutinní kontrola se však rychle změnila.

„Když řidič policisty spatřil, zazmatkoval a ještě před tím než jej začali pomoci majáků navádět k odpočivadlu, zastavil vůz v odstavném pruhu a utekl,“ popisují policisté.

V nákladovém prostoru následně policisté odhalili 62 migrantů zatím neznámé národnosti. Na dálnici pro ně přijel policejní autobus, policisté musí zjistit jejich totožnost i národnost, aby mohli k výslechům přizvat tlumočníky. Po převaděči a řidiči v jedné osobě policisté podle vyjádření policejního mluvčího Davida Chaloupky pro ČTK stále pátrají.

Případy ilegální migrace přibývají stejně jako loni i během letošních letních měsíců, kdy kvůli zvýšeným počtů migrantů Česko rozhodlo i o zavedení stálých kontrol na česko-slovenských hranicích. Letos se policisté zaměřují pouze na kontroly namátkové. I během nich však hlásí velké množství objevených migrantů.

Podobný nález ilegálních migrantů převážených ve vozidlech policisté hlásí i v uplynulých týdnech. Na konci července například policisté zastavili policisté na dálnici D2 poblíž Lanžhotu dodávku se 27 migranty ze Sýrie.

Syřany policisté tehdy zajistili také po drobné nehodě v Brně na křížení dálnice D2 u ulice Hněvkovského, kde z dodávky, která nabourala do stojícího nákladního automobilu, uteklo 13 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přece by měli být rádi, že jsme získali až 62, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 13.08.2023 18:24:10
práce schopných občanů, kteří nám pomohou zachránit náš skomírající průmysl.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…