850 traktorů proti rekreační jízdě pro Výborného! Hlasitá dohra protestů. Jan Veleba šíří text. Za podpory Klause

24.02.2024 10:45 | Komentář

„Boží prostoto, první protest, stávka to nebyla ani náhodou, po listopadu 89, na podporu ministra za KDU-ČSL s volebními preferencemi 3%!“ říká ke čtvrteční akci zemědělců exprezident Agrární komory a člen Klubu 2019 Jan Veleba a připomíná postoj Agrární komory k pondělní akci zemědělců v Praze. Upozorňuje také na vyjádření exposlance Strejčka z Institutu Václava Klause. Na závěr nechybí jasný vzkaz pro ministra Výborného.

850 traktorů proti rekreační jízdě pro Výborného! Hlasitá dohra protestů. Jan Veleba šíří text. Za podpory Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý senátor, exprezident Agrární komory a člen Klubu 2019 Jan Veleba.

Je čtvrtek 22.2. 2024 – Agrární komora a Zemědělský svaz, bez Asociace soukromého zemědělství, dělá protestní jízdy k hraničním přechodům a další protestní jízdy ve velkých městech. Údajně proti byrokracii a bruselské zemědělské politice. Přitom od historické jízdy 850 traktorů v pondělí 19. února v hlavním městě Praze, první v novodobých dějinách, se Agrární komora ČR přímo distancovala. Prezident Agrární komory, mladý funkcionář, přišedší z Bruselu, Jan Doležal, ji prohlásil za politickou akci a Zemědělský svaz spolu s Asociací soukromého zemědělství pana Doležala v této odporné dezinformaci podpořili. Toho ministr Výborný náležitě využil a označil v přímém televizním vysílání mne, kolegu Jandejska a odboráře Dufka za největší škůdce českého zemědělství. Velmi zvláštní od člověka, který je v oboru čistý amatér.
 
 
Pojďme ale dál. Distancí od pondělní historické jízdy, tímto počinem, se Agrární komora a její člen, Zemědělský svaz, stali defacto provládním subjektem, řekněme už, pokud se zemědělství týká, šestikoalice. Nakonec to čtvrtečními prapodivnými rekreačními jízdami mezi desátou a dvanáctou hodinou jenom potvrdili. Je zajímavé, co uvedl ministr Výborný, aby se ještě víc spolu s Doležalem vymezil proti pondělní téměř devítistovce traktorů v Praze, jak tu čtvrteční podivnou jízdu vzal. Cituji jeho slova: „Dnešní stávku beru jako svou podporu a potvrzení svého mandátu pro vyjednávání v Evropské komisi“.
 

O čem bude ministr v europarlamentu vyjednávat? Potraviny z Ukrajiny…

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46421 lidí
Boží prostoto, první protest, stávka to nebyla ani náhodou, po listopadu 89 na podporu ministra za KDU-ČSL s volebními preferencemi 3%! Respektive na potvrzení jeho mandátu pro vyjednávání v EU. Těžko říct, o čem bude neználek Výborný v Bruselu vyjednávat, když včera, tedy den po jízdě Agrární komory, europarlament prodloužil bezcelní dovozy veškerých potravin z Ukrajiny, tedy i obilí. To bude v krátkém časovém horizontu znamenat další útlum českého zemědělství a potravinové bezpečnosti pro občany co do objemu i kvality. Může snad být jasnější důkaz, že Agrární komora dělá provládní politiku a v zemědělství hraje roli šesté, nevolené, koaliční instituce? Tak její roli vnímá a současně nechápe široká veřejnost i politici. Jeden příklad za všechny: „To, co dnes předvedli ochočení zemědělci, to bylo nechutné“.
 
Nakonec byl to on, poradce Václava Klause (bývalý europoslanec Ivo Strejček, člen Institutu Václava Klause), který hned druhý den po pondělní pražské protestní akci 19.února, i jménem pana prezidenta Václava Klause, náležitě ocenil a vyzvedl s přáním rozšířit české veřejnosti . S radostí jeho přání plním a zde na stránkách čtených Parlamentních listů s vědomím pana poradce publikuji:
 
Vážený pane inženýre,
 
dovolte mi, abych Vaším prostřednictvím poděkoval všem nebojácným farmářům, kteří včera přijeli do Prahy, v Praze to zvládli bezvadně, nenechali se vyprovokovat a bez bázně hájili nejen zájmy své, ale i zájmy této země.
 
Bylo úžasné sledovat, jak kultivovaně a přitom jasně vyděsili tito lidé vládu, kterým vůbec nejde o tuto zemi, ale jde jim jen a jen o "pochvalu" od těch z Bruselu.
 
Dnes jsem publikoval text s názvem "Nesouhlasíš s vládou? Hájíš zájmy "Kremlu"!, který si Vám a Vašim přátelům dovoluji nabídnout. Je podporou vás všech, kteří jste se nedali zastrašit.
 
Pokud Vás mohu poprosit, rozešlete jej po všech Vašich možných adresách lidem, kteří se nebáli obhajovat zdravý selský rozum proti naprosto zločinné vládě.
 
 
S úctou
 
Ivo Strejček
 

Vzkaz pro ministra. Přestaňte hrát divadlo a navštivte Jandejska

Co k tomu dodat? Zdůraznil bych, že takovéto, doslova prestižní hodnocení, se týká stejné akce, od které se Agrární komora, Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství distancovali! Tož pane prezidente Václave Klausi, díky!
 
A k vám pane ministře Výborný:
· Přestaňte hrát divadlo, bavte se se všemi, nebo odejděte
· Přestaňte mluvit jen a jen v budoucím čase, přestaňte slibovat a řekněte, co jste vy pro české zemědělce udělal
· Přestaňte lhát o politizaci, o ruském vlivu, to se na křesťana a vystudovaného teologa nehodí
· Přestaňte hrát komedii, když zapnou kamery, a chovejte se jako člověk
 
A doporučení úplně na závěr – navštivte podnik pana Zdeňka Jandejska, Rabbit Trhový Štěpánov, na který jste byl zván vy i premiér. Poučíte se, přinese vám to duševní klid v televizních debatách a alespoň trochu jistoty ve funkci ministra.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Organofosfáty, které používá UA jsou výrobně velmi laciné, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 24.02.2024 13:43:05
u nás byly zaraženy už za socialismu (Intration), a atraziny taky (Totazin). Dokonce byly zaraženy tak tvrdě, že se nesměly používat ani na železniční povrchy proti plevelům. My používáme ještě Metation, ale minimálně, a pro malospotřebitele je naředěn tak, že je to stejné, jako kdyby tam lili proti mšici vodu nebo rajčatové ekologické výluhy. Rozhodně není při takovém ředění laboratorně zjistitelný. Jak je něco zjistitelné, dává se tam v přebytku proti metodice. Otázkou je, jestli vůbec na UA nějakou státní metodiku mají. My ji máme od padesátých let. Vyrobené pesticidy jsou na UA levné a lejou se tam tak, že jsou laboratorně zjistitelné ( nás mnóho), což je šílené, ale nevadí to jen naší vládě a Ukrajincům samým. Proti tomu nemůžeme s kvalitními, relativně ekologickými pesticidy obstát. jsou drahé. Tahle vláda je na nic. Tož tak to je. A hnojení struskami, které obsahovaly arzén a kadmium, jsme taky opustili za socialismu. (Ostravské strusky) zajímalo by mě, kam dávají strusku z Azovstalu, o který se dva měsíce s Rusy tloukli. Vsadím, že na pole . Jsou třicet let za námi. A ještě bych chtěl říct, že žádné farmáře nemáme. Nejsme v Kansasu. Máme sedláky a statkáře.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…