A co bolest matky, jejíhož syna roztrhali psi u železné opony?! Publicista se drsně opřel do komunistů

05.02.2020 15:44

O smrti, kterou nacisté rozsévali v Lidicích, se mluví často. Mluví o ní velmi rádi i komunisté. Jen už neříkají, co po válce udělali právě komunisté některým lidickým mužům. A jak za časů studené války nechali komunisté umírat lidi na hranicích. Podle publicisty Luďka Navary by se o tom mělo mluvit stejně hlasitě jako o bestiálním zabíjení v Lidicích.

A co bolest matky, jejíhož syna roztrhali psi u železné opony?! Publicista se drsně opřel do komunistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve vězeňském památníku byla uctěna hlavně zde popravená Milada Horáková

V souvislosti se spory o dnes již bývalou ředitelku Památníku Lidice Martinu Lehmannovou se opět mluví o obětech nacismu. Mluví o nich s chutí i komunisté, kteří rádi připomínají Hitlerovu bestialitu. Publicista Luděk Navara však v textu pro server Aktuálně.cz konstatoval, že komunisté se chovají jako pokrytci, protože stejně hlasitě nepřipomínají i oběti československých komunistů, kteří slepě následovali tyrana Stalina.

Podle Navary přišel čas si počty obětí nacismu a komunismu porovnat.

Anketa

Babišova vláda podává žalobu proti Evropské komisi ve věci dotací Agrofertu. Vadí vám to?

7%
93%
hlasovalo: 10427 lidí
Už jen na občanech Lidic je komunistické pokrytectví dobře patrné, protože po válce členové strany prý hlasitě oplakávali lidické mrtvé, ale muže z Lidic, kteří prchli před Hitlerem a bojovali v řadách britského letectva, posílali do vězení jako vůči svému režimu nepřátelské živly. O těch se ale nemluví. Stejně jako se nemluví o dalších obětech. 

Lze samozřejmě namítnout, že vypálení Lidic představuje v moderních českých dějinách událost jen těžko s něčím srovnatelnou. Je ale bolest matky, jejíhož sotva dospělého syna zaživa roztrhali psi u železné opony, menší než ta, kterou prošly lidické ženy? A o kolik by případně asi měla být? Na to, co prožívá, když si bývalí pohraničníci staví na svou počest sochu, se jí nikdo neptá. Počítá se dnes sice k obětem, ale jaksi druhořadým. Jako by utrpení bylo možné kastovat. Podobně si nikdo nevšímá ani těch, kdo musí žít s vědomím, že zmučená těla jejich blízkých semlel kolotoč justičních vražd v padesátých letech,“ uvedl Navara.

Publicistovi připadá smutné, že zatímco o lidické ženy a děti se zajímala celá řada lidí, o oběti komunistické zvůle široká veřejnost často zájem nemá.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…