A dost! Senátor Valenta bouchl do stolu kvůli Babišově EET

24.11.2016 19:50

Senátor Ivo Valenta se rozhodl drsně skoncovat s elektronickou evidencí tržeb. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) prý odmítal naslouchat rozumným argumentům na úpravu svého nápadu a teď do projektu sám vnesl zmatek, když navrhl zásadní změny v EET jen týden před jejím ostrým startem. Vyvolal tím chaos, který Valentu přiměl k tomu, aby v senátu zažádal o úplné zrušení EET.

A dost! Senátor Valenta bouchl do stolu kvůli Babišově EET
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„Všechny pokusy přimět vládu k tomu, aby používala zdravý rozum a aby EET například alespoň odložila, selhaly. Proto nezbývá nic jiného, než navrhnout její zrušení. Dnes již není jiná cesta. Vývoj posledních dnů a především snaha prosadit některé změny a nepochopitelné diskriminační výjimky na poslední chvíli mne jen utvrzují v přesvědčení o tom, že jde o špatný zákon, navíc velmi lajdácky připravený. V ohrožení jsou přitom desítky tisíc podnikatelů a nepřímo i jejich zaměstnanci. A jejich osud nám rozhodně nemůže být lhostejný,“ uvedl Ivo Valenta, senátor za Stranu soukromníků ČR, která od začátku zavedení EET ostře kritizuje.

Valenta je připraven návrh na zrušení EET podat společně se senátory za ODS a Starosty a nezávislé. Jeho kolega Miloš Vystrčil (ODS) k návrhu poznamenává, že je rozhodně namístě, protože EET zatěžuje podnikatele, aniž jim něco přináší. Podnikatelé si jen zaplatí důkladnější dozor ze strany státu. Senátor Valenta má podle vlastních slov obavy, zda stát dokáže dostatečně chránit obrovský objem dat, který prostřednictvím elektronické evidence tržeb získá. Riziko zneužití těchto dat není malé.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Předseda senátorského klubu STAN Jan Horník ve společné tiskové zprávě doplnil, že EET je uváděna v život bez řádného výběrového řízení, což je nepřijatelné. Pokud stát po podnikatelích vyžaduje, aby se chovali podle zákona a platili daně, měl by se také sám stát chovat hospodárně a uspořádat výběrové řízení na tak velký projekt, jakým je elektronická evidence tržeb.

Poslední slovo ve společné tiskové zprávě si pak znovu vzal senátor Valenta. „Dlouhodobě tvrdím, že zákon přinese více škody než užitku. Jako takový by proto měl být co nejdříve zrušen. Navíc ho žádná z vládních stran neměla ve svém volebním programu. Vím, že jde o běh na dlouhou trať, ale boj rozhodně nevzdám,“ řekl iniciátor zákona o zrušení EET, Ivo Valenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…