A je to tady. Dusno v ČSSD vrcholí: Sobotka byl vyzván k rezignaci

18.10.2016 15:41

Míra nespokojenosti uvnitř sociální demokracie po prohraných krajských i senátních volbách stoupá. Jak je patrné z informací, které se dostaly k serveru ParlamentníListy.cz, někteří členové volají po změně ve vedení strany.

A je to tady. Dusno v ČSSD vrcholí: Sobotka byl vyzván k rezignaci
Foto: pppartners.cz
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na Dnech NATO a Dnech Vzdušných sil AČR v Ostravě

Jedním z radikálních sdružení ČSSD je místní organizace v Týně nad Vltavou, jež v minulých dnech zaslala rázné stanovisko všem sekretariátům krajských a okresních orgaizací ČSSD a žádala své spolustraníky napříč státem o podporu ve smyslu výzvy. 

„Zasílám Vám výzvu Místní organizace ČSSD v Týně nad Vltavou Mgr. Bohuslavu Sobotkovi k vyvození osobní politické zodpovědnosti a okamžité rezignaci na post předsedy ČSSD, která byla schválena všemi hlasy na členské schůzi 15. 10. 2016,“ píše předseda místní organizace David Slepička. Podle jeho názoru je třeba okamžité změny a sebereflexe, neboť v současné době je sledován pouze strmý pád. 

„Pokud nepřijde změna a tou jistě není pan Sobotka, obáváme se, že příští rok Andrej Babiš ovládne zcela volby a sestaví ‚jednobarevnou‘ vládu. Pokud tato sebereflexe nepřichází odshora, musí tedy přijít odspodu,“ zmínil Slepička. Následně požádal o podporu všechny ostatní sociálnědemokratické organizace. 

„Na sjezdu v příštím roce nedovolte zvolit totožné vedení, které nás již roky táhne ke dnu,“ dodal závěrem.

Kompletní znění výzvy:

Vážené přítelkyně, vážení přátelé,


zasílám Vám výzvu Místní organizace ČSSD v Týně nad Vltavou Mgr. Bohuslavu Sobotkovi, k vyvození osobní politické zodpovědnosti  a okamžité rezignace na post předsedy ČSSD, která byla schválena všemi hlasy na členské schůzi 15.10.2016.

Jsme přesvědčeni, že je potřeba okamžité změny a sebereflexe, pokud nám není lhostejné další směřování naší strany. Již několik let sledujeme strmý pád. Pokud nepřijde změna a tou jistě není p. Sobotka, obáváme se, že příští rok A. Babiš ovládne zcela volby a sestaví "jednobarevnou" vládu. Pokud tato sebereflexe nepřichází od shora, musí tedy přijít od spoda.

Žádáme všechny, kteří jsou na tom s názorem stejně jako my, podpořte nás. Přidejte se k naší výzvě k okamžité rezignaci předsedy Sobotky. Dále Vás žádáme, zvažte možné kandidáty do vedení ČSSD, víme, že v MO je mnoho slušných a pracovitých lidí, kteří, když dokáží vést kraje, velká města, ale i vesničky, jistě by byli platnými i ve vedení ČSSD.

Na sjezdu v příštím roce nedovolte zvolit totožné vedení, které nás již roky táhne ke dnu.

Prosím, přepošlete co největšímu množství našich MO a členům.

 

Za MO ČSSD Týn nad Vltavou

David Slepička

předseda

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…