A je to tady. USA oficiálně plánují výcvik ukrajinských vojáků

11.02.2015 17:29

Američané budou od března cvičit ukrajinskou armádu k boji proti separatistům. Během návštěvy základny NATO v polském Štětíně to prohlásil velitel amerických pozemních jednotek v Evropě, generálporučík Ben Hodges. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že podle agentury Reuters bude mít jeden americký prapor za úkol výcvik tří ukrajinských.

A je to tady. USA oficiálně plánují výcvik ukrajinských vojáků
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

"Budeme je cvičit v řešení bezpečnostních úkolů, zdravotnických úkolů, jak operovat v prostředí, kde ruší (komunikaci) Rusové, a jak se chránit před Rusy a dělostřelectvem povstalců,“ citoval Reuters Hodgesova slova. Americká administrativa zmíněné oznámení zatím nijak oficiálně nekomentovala.

Ze slov amerického generála ale není jasné, kde by se měl výcvik ukrajinských vojsk odehrávat.

Azov překvapivě zaútočil na separatisty východně od Mariupolu

Na východní Ukrajině mezitím pokračují těžké boje, především okolo města Debalceve, které chtějí separatisté obklíčit a následně obsadit. Naproti tomu ukrajinský dobrovolnický prapor Azov podle serveru Aktuálně.cz překvapivě zaútočil východně od Mariupolu a vytlačil separatisty z několika vesnic. Z připojené mapky vyplývá, že Azov postoupil směrem na východ asi o deset kilometrů. Povstalci nicméně ve zřejmé snaze ukrajinské síly zatlačit zpět stahují do oblasti posily.

Klíčové jednání o dalším vývoji na východní Ukrajině má v Minsku za účasti německé kancléřky Angely Merkelové, francouzského prezidenta Francoise Hollandea, ukrajinského prezidenta Petro Porošenka a ruského prezidenta Vladimira Putina začít okolo 17.30 hodin středoevropského času.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…