A jejda. V Řecku hrozí, že moc převezme někdo, kdo opravdu nepotěší Brusel

11.12.2014 13:36

Řecku reálně hrozí vláda krajní levice, varuje dnes server Aktuálně.cz. Upozorňuje na to, že pokud se řeckému parlamentu nepodaří do konce roku ani v jednom ze tří kol zvolit prezidenta, budou předčasné parlamentní volby. A pokud se nálady voličů nezmění, tak hlasování vyhraje krajně levicová strana Syriza.

A jejda. V Řecku hrozí, že moc převezme někdo, kdo opravdu nepotěší Brusel
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Podle serveru nemá stávající řecká vláda pro svého prezidentského kandidáta – bývalého eurokomisaře Stavrose Dimase – potřebnou většinu. A tak Řecko se nové hlavy státu zřejmě nedočká ani ve třetím kole prezidentské volby dva dny před Silvestrem. „V takovém případě se musejí do měsíce konat předčasné parlamentní volby,“ upozorňuje server s tím, že pokud Řekové na poslední chvíli nezmění své preference, zvítězí tentokrát radikální levicová strana Syriza.

Celý článek ZDE

Ta je prý proti plnění podmínek Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu, je proti drastickému škrtání penzí, platů a výdajů na zdravotnictví, školství a téměř na cokoliv.

Syriza má také v programu ukončení úsporných opatření, protože podmínky, nastavené Mezinárodním měnovým fondem, Evropskou unií a Evropskou centrální bankou, podle šéfa strany Tsiprase udělaly z Řecka rozvojovou zemi na úrovní Afriky nebo Latinské Ameriky.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…