A jéje! Pekarová si vjela do vlasů s poslankyní ANO. Jde o velké peníze

21.04.2023 17:00 | Ze sítí

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se ostře vymezila vůči poslankyni Janě Mračkové Vildumetzové (ANO). Ta se podle šéfky Sněmovny stává „hvězdou dezinformační scény,“ protože sdílí neověřené názory. Pekarová Adamová tak reagovala na informace sdílené poslankyní ANO, podle nichž stál provoz Sněmovny loni o 140 milionů více, než v předchozím období.

A jéje! Pekarová si vjela do vlasů s poslankyní ANO. Jde o velké peníze
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová loni v lednu slíbila, že sníží výdaje Sněmovny o 40 milionů korun. Podle výpočtů serveru Kverulant.org ale naopak výdaje stouply o 141 milionů korun. Proti těmto výpočtům se ale předsedkyně Sněmovny ohradila, protože prý srovnává nesrovnatelné údaje. Vysvětlení, jak s daty pracoval server podle všeho odmítl a vedení Sněmovny podle informací CNN Prima News zvažuje právní kroky.

O případu Pekarová Adamová informovala i na svém Twitteru. „Proti lžím se dá bojovat jedině pravdou. Jsem ráda, že se mi podařilo splnit slib, který jsem 28. ledna 2022 dala. Kapitálové a užší provozní výdaje Sněmovny byly o více než 39 milionu prokazatelně sníženy. Je smutné, že web Kverulant záměrně dezinterpretuje transparentní čísla,“ uvedla šéfka TOP 09.

Poslankyně Mračková Vildumetzová mezitím sdílela článek webu Kverulant a dodala, že Pekarová je k autorům článku arogantní. „Sliby Markéty Pekarové Adamové o tom, že uspoří, byly od začátku jen lži. Zvláště když si každá z vládních stran udělala v rozporu s jednacím řádem svůj klub. Ale možná je ještě horší arogance, s níž (Pekarová) na toto zjištění odpověděla Kverulantovi,“ napsala poslankyně na Twitteru.

Sdílení těchto informací je ale podle Pekarové Adamové šíření lží. „Paní poslankyně, stáváte se hvězdou dezinformační scény. Po účelově sestříhaném videu z Národního muzea, které dokonale posloužilo ruské propagandě, opět šíříte lež. V tomto vlákně dokládám, že jsem svůj slib splnila. Doufám, že popsaná fakta nebudou nad vaše chápání,“ reagovala předsedkyně Sněmovny a narážela na fakt, že Mračková Vildumetzová sdílela sestříhané konspirační video z demonstrace před Národním muzeem, kde došlo k potyčkám s policií.

„Paní předsedkyně, stáváte se hvězdou arogance a papalášství. Navíc opět šíříte nenávist a nepravdivá obvinění,“ vrátila úder Mračková Vildumetzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je šíleně únavné, poslouchat ty věčné osobní insinuace, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 21.04.2023 18:17:12
jak na táboře polepšovny. Poslance máme na to, aby pracovali ve prospěch občanů ale to se jim kvůli osobním animozitám vůbec nedaří. Pravdou je, že paní Mračková Vildumetzová byla do pře zatažena, ale Pekarová jinak politiku dělat neumí, než přes agresi. Jako každý primitiv. Druhou takovou máme na obraně. Hrůza! Víte o nějakém nosném nápadu, ze kterého by měli občané prospěch, který by vzešel například z hlavy Němcové? Za těch třicet let v politice? Myslím tím právo, životní prostředí, ekonomika atd... Jenom výtky, upozornění, mravoličné poučování, reakce na chování jiných, zděšení a nenávist. Nápad ani jeden. Za 30 let. Je stará sedlácká pravda, že kráva, která nejvíc trká, taky nejmíň dojí, ale co my máme v politice za sběř (obzvlášť v 5K) - to je k neuvěření.

|  21 |  0

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…