A o čem bude prezident lhát příští týden? Bývalý předseda ODA vyzývá národ k činu

25.10.2016 17:39

Týden lhaní o letadle vystřídal týden lhaní o státních vyznamenáních a můžeme se těšit na další týden lhaní o exekuci. A bůhví kde to skončí. V tomto duchu se na adresu Miloše Zemana vyjádřil filozof, vysokoškolský pedagog a v devadesátých letech předseda ODA Daniel Kroupa. Nestačí však jen nadávat...

A o čem bude prezident lhát příští týden? Bývalý předseda ODA vyzývá národ k činu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Kroupa, spolutvůrce českého volebního systému

Prezident Miloš Zeman před pár dny přijel pozdě na pohřeb první slovenské hlavy státu Michala Kováče. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček z toho napřed vinil počasí, poté letecké dispečery a nakonec konstatoval, že za to zřejmě mohl přesun na Letiště Václava Havla. Běžně prezident odlétá z letiště Kbely. Leteckým dispečerům se Ovčáček omluvil.

Aby toho nebylo málo, na politické scéně vyvolalo bouři ocenění – neocenění Jiřího Bradyho. Brady přežil holocaust a ve svých takřka devadesáti letech objíždí svět a varuje před hrůzami nacismu, nesnášenlivosti a především malé děti učí vzájemnému respektu. Za to vše měl zřejmě dostat státní vyznamenání, jenže k tomu nedojde. Pravděpodobně proto, že se jeho synovec viděl s tibetským duchovním vůdcem dalajlámou.

K dovršení všeho zlého tu už celé měsíce sledujeme přestřelku o neexistující článek Ferdinanda Peroutky, díky němuž teď Hrad čelí exekuci.

Vadí vám tohle všechno? Nadávat podle Daniela Kroupy nestačí.

„Týden lhaní o zpoždění na pohřbu vystřídal týden lhaní o vyznamenání a můžeme se těšit na další týden lhaní o exekuci. Tohle má být politický život kulturního národa ve chvíli, kdy by se měl připravovat na obranu proti hrozbám, které mohou ohrozit jeho existenci? Naříkat nad pitomostí vůdců a bědovat nad jejich mravní zchátralostí  nestačí. Je třeba znovu ujasnit si, o co v naší národní existenci běží, a jednat. Proto jsem napsal a uveřejnil demokratický manifest Na každém člověku záleží,“ apeluje filozof na občany na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…