A teď útok na hlavní město. Protiimigrační strana u našich sousedů významně posiluje

30.09.2015 9:00

Protiimigrační pravičáci ze strany Svobodných (FPÖ) útočí na Vídeň. Za necelé dva týdny se zde bude volit nové zastupitelstvo a rakouským populistům se daří – v nedávných volbách v Horním Rakousku byly jejich přírůstky vyšší než obvykle. A to především díky uprchlíkům.

A teď útok na hlavní město. Protiimigrační strana u našich sousedů významně posiluje
Foto: Archiv
Popisek: Vídeň v roce 1683

V Horním Rakousku podle Lidových novin, které o situaci v sousední zemi informují, propadly velké strany, lidovci i sociální demokraté. Oproti tomu právě Svobodní šli nahoru. 

Podle lidoveckého hejtmana Josefa Pühringera zaplatili lidovci za něco, co nezavinili. Zajímavostí však je, že Svobodní posílili hlavně ve svých dosavadních baštách, píší LN, ale ve městech, kde byly zřízeny ubytovny pro běžence, byly její přírůstky menší.

Svobodní již několik let zároveň prý slouží jako hromosvod, prostřednictvím kterého občané vyjadřují nespokojenost s aktuální situací, ale zároveň vědí, že jejich hlas nebude mít přímý dopad na vládní politiku. „A FPÖ o to přísně vzato ani příliš neusiluje, protože vstoupit do vlády pro ni znamená, že ztratí punc opozičnosti,“ dodávají Lidové noviny. 

Prvenství ve vídeňských volbách obhajují sociální demokraté. Ti nyní musí přesvědčit voliče, že jen oni mohou zastavit Svobodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…