ANO dnes projedná vypovězení koaliční smlouvy v Praze

27.04.2018 6:10

Klub pražských zastupitelů hnutí ANO dnes projedná případné vypovězení koaliční smlouvy. Podle ANO porušila smlouvu ve čtvrtek Trojkoalice (KDU-ČSL, SZ, STAN), když nepodpořila program jednání zastupitelstva. Představitelé Trojkoalice naopak tvrdí, že smlouvu porušilo ANO. Příčinou roztržky jsou spory o budoucnost Libeňského mostu.

ANO dnes projedná vypovězení koaliční smlouvy v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání pražského zastupitelstva. Na programu je rozpočet na příští rok, odkup podílu v Pražských službách výměnou za podíl v Pražské teplárenské, výkupy pozemků pro metro D nebo petice proti omezení jízdy na kole v historickém centru metropole.

Zastupitelé měli ve čtvrtek projednat návrh na zbourání Libeňského mostu a výstavbu nového, což schválili radní. Z koalice měl ale tento krok podporu jen u ANO a ČSSD, Trojkoalice se postavila proti. Po sporech o osud mostu nakonec zastupitelé neschválili ani program jednání a primátorka Adriana Krnáčová (ANO) jednání následně ukončila.

Trojkoalici vadil přesun bodu programu k Libeňskému mostu na dřívější dobu, což by podle ní zabránilo, aby se mohla vyjádřit veřejnost. Ke čtvrteční roztržce na zastupitelstvu a budoucnosti Libeňského mostu se dnes vyjádří také Trojkoalice na tiskové konferenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…