ANO dostalo šanci a vůbec nic nepředvedlo, udeřil šéf pražské ODS

11.11.2015 22:48

Předseda pražského klubu zastupitelů za TOP 09 Václav Novotný a šéf pražské organizace ODS Filip Humplík ve středečních Událostech, komentářích diskutovali o situaci na pražském magistrátu. Kdo bude vládnout hlavnímu městu poté, co se rozpadla koalice v čele s primátorkou za ANO Adrianou Krnáčovou? Oba pánové se shodli na tom, že ANO selhalo na celé čáře.

ANO dostalo šanci a vůbec nic nepředvedlo, udeřil šéf pražské ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na mimořádné schůzi zastupitelstva svolané opoziční ODS a TOP 09 se nepodařilo primátorku Adrianu Krnáčovou odvolat. Nebyl schválen ani program schůze, takže se nekonala

Oba pánové se shodli na tom, že jednání v Praze jsou složitá. Humplík konstatoval, že ODS je ochotna podpořit novou vládu, pokud tato prosadí zásadní body z programu ODS. „My respektujeme, že hnutí ANO vyhrálo volby, mohlo sestavit koalici, ale za rok své vlády nepředvedlo prakticky nic,“ udeřil Humplík. Novotný mu dal za pravdu s doplňkem, že zastupitelský klub ANO je nejednotný, a tudíž oslabený.

Vrcholní politici z ANO během pár hodin předvedli politický veletoč a z absolutně odmítavé pozice vůči TOP 09 přehodili výhybku k možnému jednání. „A to je právě ten problém. Nemáme totiž jistotu, že bude platit to, co si s nimi dohodneme,“ poznamenal Novotný. Humplík to vidí stejně. ODS je prý připravena podpořit novou koalici, aniž bude její součástí. Oba pánové se následně shodli na tom, že je třeba řešit situaci v Dopravním podniku hlavního města Prahy a Integrovaný plán rozvoje města.

Otázkou také je, co bude s rozpočtem. Dosavadní koalice totiž prý opozici zásadně nic nesdělovala, takže nelze vyloučit, že Praze hrozí rozpočtové provizorium, a to kvůli chybám primátorky Krnáčové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…