Aby toho nebylo málo. Aktivista, který chtěl odvolat Zemana, taky založil stranu. A chce hlasy

31.01.2024 22:42 | Monitoring

Do evropských voleb půjde nová strana Liberální aliance nezávislých občanů (LANO), jejím lídrem bude Šimon Hlinovský, častý účastník demonstrací spolku Milion chvilek pro demokracii. V odkazu na své facebookové stránky má strana, která v prezidentské kampani podporovala Petra Pavla, uvedeno „odvolání prezidenta“.

Aby toho nebylo málo. Aktivista, který chtěl odvolat Zemana, taky založil stranu. A chce hlasy
Foto: Instagram
Popisek: Aktivista Šimon Hlinovský

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 26270 lidí
Lídrem strany LANO bude pro letošní eurovolby Šimon Hlinovský, aktivista, který se v minulosti účastnil například demonstrací kampaně Milion chvilek pro demokracii. Na kandidátce dále budou Pavlína Beranová, Dita Jarošová, Martin Prchal a Lucie Machová.

Jak informoval facebookový profil Programy do voleb, strana Liberální aliance nezávislých občanů byla dnes registrována na vnitru.

Pěti prioritami strany pro evropské volby jsou: „Méně byrokracie, více demokracie! – Řešme klimatickou krizi! – Bezpečné Česko v bezpečné Evropě! – Více žen a mladých lidí do politiky! – Braňme lidská práva!“

Zajímavostí v názvu facebookového odkazu strany je i heslo za lomítkem „odvolání prezidenta“. O možnosti využít článek 66 ústavy, který umožňuje odvolat prezidenta pro nezpůsobilost, se v Senátu debatovalo v roce 2021, kdy podle některých tehdejší prezident Miloš Zeman nebyl schopný vzhledem ke svému duševnímu a fyzickému stavu funkci zastávat.

Pokud by chtěl volič však získat bližší informace, na webovou stránku strany LANO se bude snažit dostat marně, jelikož server stále není funkční.

Aktivista Šimon Hlinovský na facebookových stránkách strany Liberální aliance nezávislých občanů (LANO) uvádí, že „skutečný vlastenec nestraní Kremlu“.

Pozornost budí i jeho knižní dílo s názvem Očima mladého aktivisty vydané v roce 2021, které od čtenářů podle reakcí nesklízí pozitivní recenze. Hlinovský v něm například sleduje přehled demonstrací, které se v Česku za poslední roky uskutečnily, a vzpomíná na politické události. „Chodíte na demonstrace? Nebo je naopak sledujete v televizi a nechápete, o co těm lidem jde? A mluvili jste někdy s jejich účastníky? Kniha psaná z pohledu jednoho takového aktivisty vám připomene malé i velké protivládní demonstrace posledních let, protesty proti českému prezidentovi, ale i proti nedemokratickým režimům v Rusku a Číně.“

Autor čtenářům také slibuje, že se dozví různé zajímavosti o volebních kampaních před komunálními, parlamentními a prezidentskými volbami. Hlinovský jim také nechá nahlédnout do zákulisí televizních diskusních pořadů jako Máte slovo, ve kterých vystupoval, a velkých předvolebních debat, kterých se zúčastnil jako divák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

LANO, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAhjkm , 01.02.2024 10:09:27
Ráčej si, milej pane aktivista, vzít to svoje LANO a odkráčet do lesa. Tím prospějou republice nejvíc.

|  12 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …