Advokát Jansta: Nejlepším ministrem je Kalousek. Dává nám peníze

04.08.2012 16:00

Právník Miroslav Jansta si v pořadu rádia Bonton s moderátorem Zdeňkem Šarapatkou nebere servítky. Umí však druhé také pochválit. Na exšéfa Sazky Aleše Hušáka hází špínu, zato šéfa státní kasy Miroslava Kalouska (TOP 09) vynáší až do nebes. Je prý nejlepším ministrem.

Advokát Jansta: Nejlepším ministrem je Kalousek. Dává nám peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Naštvaný Miroslav Kalousek

Exšéf Sazky Aleš Hušák je považován za kontrovezní osobnost podezřelou z pochybných finančních machinací. V poslední době o něm ale až na výjimky není slyšet. Důvod? Dlí totiž ve svém luxusním sídle na ostrově Menorca. A náplň jeho práce? Překvapivá. Smích.

Hušák? Jen se směje

Trochu zahořkle to připouští v rádiu Bonton šéf Českého svazu (ČSTV) tělesné výchovy Miroslav Jansta.

"Pan Hušák se může jenom smát, že vše zničil, zlikvidoval, nebo nepředal. Jestli se směje, odpovídá to jeho mentalitě. Když mi lidé vypráví, jak s nimi zacházel a jak je řídil, tak to rozhodně není hodný člověk," uvedl právník v pořadu Host rádia Bonton, který stejnojmenné rádio odvysílá v sobotu od 18:00 hodin.

Kvůli tomu, že Hušák zahladil důkazy, prý dosud nebylo možné pohnat exšéfa Sazky před soud. "Ještě jsme nic nepodali, nemáme ani zápisy z valných porad, nemáme nic. V normální společnosti by byly analýzy, rozbory, tady není nic. Pan Hušák se může jenom smát, že vše zničil zlikvidoval nebo nepředal," uvedl v pořadu s tím, že se ohledně snah pohnat Hušáka před soud nevzdává.

Kalousek? Ten jediný si zaslouží pochvalu

Jansta v pořadu neváhal také zhodnotit současnou vládu. A překvapil. Třeba šéfa financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který se v poslední době ocitá pod palbou kritiky třeba kvůli nelogickému zvyšování DPH, vynesl do nebes.

"Paradoxně můžu pochválit jenom Miroslava Kalouska, který nám neudělal škrty, dokonce nám přidal. Měli jsme i dobrého ministra školství, Dobeše, co se týče sportu. I současný ministr nám chce pomoct," vypočítal ojedinělé klady současné vlády advokát.

Poslancování jako výhoda

Ten se přitom netají svými sympatiemi k ČSSD, jíž je na regionální úrovni dokonce členem již od roku 1992. Před rozdělením Československa působil také jako federální poslanec. Což mu v současnosti přináší výhody při jednání s politiky. Částečně totiž ví, jak na ně.

Interview s politiky na rádiu Bonton se vysílá každou sobotu a neděli po osmnácté večer. Do studia si moderátor Zdeněk Šarapatka zve hosty, které „griluje“ na žhavých tématech.

Zmiňovaný pořad je přitom prvním publicistickým počinem převážně hudební rozhlasové stanice s českými písničkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…