Ajaj, zase ho naprogramovali špatně. „Zopakujte tuto větu.“ Biden terčem posměchu

09.07.2022 21:59 | Ze sítí

Americký prezident Joe Biden se již opět dostal do hledáčku médií v souvislosti se svým dalším přešlapem. Krátce poté, co mu spolupracovníci dali lísteček, aby „pozdravil“, „sedl si“ či „poděkoval“, který unikl na veřejnost, jelikož jej prezident USA zapomněl obrátit a držel jej tak směrem ke kamerám, budí rozpaky další setkání prezidenta s instrukcemi. Jednoho z nejmocnějších mužů světa tentokrát při projevu v Bílém domě zradilo čtecí zařízení. Opakoval vše, co mu napsalo.

Ajaj, zase ho naprogramovali špatně. „Zopakujte tuto větu.“ Biden terčem posměchu
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Americký prezident Joe Biden se chyby dopustil při čtení svého projevu, během nějž byl před kamerami nastoupen spolu s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Biden před událostí hovořil o reprodukčních právech žen a nedávném nařízení nejvyššího soudu týkajícím se potratů.

Biden zrovna hovořil o tom, že ženy více chodí k volbám, když mu čtecí zařízení vyjelo hlášku o konci citovaného textu.  Že se netýká jeho proslovu, si však nevšiml a přečetl ji. „Je pozoruhodné, že procento žen, které se zaregistrují k volbám a odevzdají hlasovací lístek, je trvale vyšší než procento mužů, kteří tak učiní. Konec citátu. Zopakujte tuto větu,“ nezdráhal se přečíst Biden vše, co bylo na teleprompteru napsané.

Problém se čtečkou přetrvával, a zatímco Harrisová nedala na sobě nic znát, Biden začal být lehce mimo svou kůži a uvědomil si, že zřejmě není vše v pořádku. „Ženy nejsou bez volební a, nebo politické – abych byl přesný: ne a, nebo, nebo politické moci,“ zadrhl se ještě poté při čtení čtečky, ke které se s rozpaky značně naklonil. Problémy s ní však krátce na to u dalších odstavců zřejmě ustaly a americký prezident již pokračoval ve čtení bez problémů.

Prezident krátce na to podepsal nařízení, které má pomoci chránit a rozšířit přístup žen k potratům a antikoncepci po nedávném rozhodnutí nejvyššího soudu, který zrušil právo na potrat dané verdiktem starým skoro 50 let umožňujícím dosud právo na interrupci zhruba do 23. týdne těhotenství.

Mezitím se již však na sociálních sítích začaly šířit pochybnosti o stavu amerického prezidenta či vtipy nad Bidenovým přeřeknutím.

Své k incidentu přidal i nejbohatší muž planety a vynálezce Elon Musk. „Ten, kdo ovládá tu čtečku, je opravdovým prezidentem!“ pobavil se.

Šíří se také připomínky, že to není první podobné faux pas Bidena. Jak se totiž nedávno ukázalo, prezident Spojených států amerických má na lístečcích s instrukcemi od svých spolupracovníků napsáno i to, že se má posadit či poděkovat, když mluví s lidmi.

Instrukce prezident sice během svého nedávného setkání s novináři plnil svědomitě, držel je však obráceně. Všichni si tak mohli povšimnout, že má na lístečku „tahák“, kde je mu napovězeno, aby po tom, co vejde do Rooseveltovy místnosti na setkání se zástupci byznysu, „pozdravil“, „sedl si“, po setkání poděkoval, a nechybí ani připomínka, že má Biden na konci všeho odejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…