Ajajaj. Babiš nebude rád: Blíží se prý špatné zprávy

27.11.2019 13:51

Finální verze jednoho z auditů, které Evropská komise zpracovávala kvůli podezření vůči českému premiérovi Andreji Babišovi (ANO) ze střetu zájmů, je podle serveru Neovlivni.cz již hotový. Nyní prý dochází k jeho překladu do češtiny a bude poslán do Česka. A premiér Babiš prý závěry potěšen nebude.

Ajajaj. Babiš nebude rád: Blíží se prý špatné zprávy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Právníci Evropské komise o Babišově střetu zájmů hovořili již před rokem, následující audit byl detailní a na objednávku Bruselu. A střet zájmů byl potvrzen. Česko se ohradilo a Brusel připravil finální verzi auditu, píše server Neovlivni.cz. Hotov je nyní zatím ten ohledně regionálních fondů.

Anketa

Stydíte se za to, že Česko nechce přijmout sirotky ze Sýrie?

3%
97%
hlasovalo: 34576 lidí

A podle serveru Neovlivni.cz, jenž oslovil nezávislé zdroje, závěry auditu premiéra Andreje Babiše (ANO) nepotěší. Většinou totiž finální verze auditní zprávy nepopírají předcházející stanoviska. Došlo by tak k potvrzení, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů. Následně by holding Agrofert, vložený do svěřenského fondu, mohl být odstřižen od dotací. Dokonce by měl vracet ty, které obdržel vloni.

Babiš střet zájmů dlouhodobě odmítá. „Toto stanovisko zásadně odmítám a budu bojovat za jeho změnu na základě dalších informací od národních orgánů. Žádné dotace rozhodně nebude muset Česká republika vracet,“ uvedl premiér na svém twitterovém účtu.

Střet zájmů je trnem v oku i hnutí Milion chvilek pro demokracii, které vyzvalo při demonstraci na Letné premiéra Andreje Babiše, aby odstoupil do 31. prosince, pokud se nezbaví holdingu Agrofert. Předseda vlády následně rovněž demisi vyloučil a ve střetu zájmů se necítí být, protože vyhověl požadavkům zákonu o střetu zájmů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …