Aktivista pochválil Peake: Dělá to dobře a vláda by jí měla být vděčná

19.12.2012 11:54

Zdeňku Jemelíkovi ze spolku Šalamoun připomíná současná kampaň proti Karolíně Peake nenávistné útoky, kterým musela po svém nástupu čelit ministryně spravedlnosti Fischerovy vlády Daniela Kovářová.

Aktivista pochválil Peake: Dělá to dobře a vláda by jí měla být vděčná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

V článku na webu spolku Šalamoun Jemelík píše, že prý má pocit, že obě dámy byly jmenovány do funkce jen jako poslušné a vděčné loutky. O to větší šok pak je, když marionety předvedou, že mají vlastní názor a dokážou jej prosadit. V případě Karolíny Peake se najednou začalo křičet proti tomu, co patří do jejich ústavních pravomocí a navíc má logiku.

„Jmenovat ji a pak jí upírat právo jednat samostatně podle svého rozumu je ryze nečasovský nesmysl, na jehož nesmyslnosti nemění nic ani výjimečně shodné notování opozice,“ píše Jemelík.

Koalice by prý naopak měla ocenit, že Peake svým rázným krokem umožnila obsadit post prvního náměstka vhodným civilistou hned od začátku. Připomíná, že i Machiavelli radí, aby vladaři všechna zamýšlená příkoří spáchali hned na začátku, protože lidská paměť na nepříjemnosti zapomíná.

Navíc dodává, že v řadě nepřipravených a zcela nezpůsobilých ministrů obrany Peake velmi pravděpodobně nebude hodnocena jako nejhorší. „Přes svou nezkušenost patří k tomu nejlepšímu, čím se může Petr Nečas ve své vládě pochlubit. Upřímně si myslím, že případně  by jej zastínila jako premiérka,“ píše.

Jemelík připouští, že předsedkyně odrodilé véčkařské platformy LIDEM má ve vládě velmi spornou legitimitu. Za to však podle něj nemohou ani tak tři přeběhlí ministři, jako spíše premiér, který za svou vládu nese zodpovědnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …