Ale, ale... Veleba přišel do rozhlasu, hájil Zemana. A ráno se kvůli tomu rozzlobil

11.11.2015 8:50

Na prezidenta Miloše Zemana podal další člověk trestní oznámení. A to z důvodu toho, že hlava státu podle něj podněcuje občany k nenávisti vůči uprchlíkům. O tématu se hovořilo v pořadu Pro a proti Českého rozhlasu.

Ale, ale... Veleba přišel do rozhlasu, hájil Zemana. A ráno se kvůli tomu rozzlobil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„Myslím si, že trestní oznámení podávaná na prezidenta republiky jsou k ničemu. Jsou jen ke zviditelnění, v praxi však nemají žádnou šanci,“ uvedl zastánce hlavy státu, senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba.

Podle Veleby dokonce v případě dalšího exodu uprchlíků hrozí v České republice i právo šaría. „Je to otázka času, kdy tady budou souvislá území. Je otázka času, kdy se přes naši demokracii dostaneme i k těmto záležitostem,“ řekl v Českém rozhlasu. Připouští dokonce i možnost, že v bruselských uzavřených ghettech se právo šaría vyskytuje.

Celý pořad najdete ZDE.

Jak následně Veleba uvedl, tak pod pojmem integrace muslimů si představuje to, že přijmou naši kulturu a naše zákony, ženy budou oblékány tak jako naše děvčata. Podle něj muslimové neutíkají z rozbořených domů ve válkách postižených zemí, ale utíkají z táborů, které jsou v okolních státech. „Někdo to organizuje a ti nešťastní lidé sem jdou. Evropa to ale vše nepojme,“ řekl Veleba.

Zároveň řekl, že podle něj prezidentovy názory sdílí více než 80 % českých občanů. „Prezident Miloš Zeman nechodí jako ostatní politici kolem horké kaše, ale vyjadřuje se přímo a jasně,“ uvedl. 

Další den v ranních hodinách se Veleba nechal slyšet, že došlo k cenzuře jeho slov. „Cenzura bohužel nezmizela. Pořad byl předtáčen v pondělí a vysílán včera. Když jsem si to potom na internetu pustil, tak jsem zjistil, že do toho sahali – například v závěru vystřihli moji větu, kde jsem zhodnotil výkon moderátorky jako ne nestranný,“ uvedl Veleba na adresu moderátorky Renaty Kalenské. „Plyne z toho poučení jít tam jedině tehdy, když to bude živé vysílání. Značně mne to ale u Českého rozhlasu překvapilo, myslel jsem si, že tyto metody už jsou za námi,“ uzavřel senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …