Americká Národní střelecká asociace oceňuje krok české vlády k právu na zbraň

03.08.2020 9:17

Americká Národní střelecká asociace (NRA) je neziskovou organizací pro ochranu občanských práv, která má za cíl podporu civilního držení střelných zbraní na základě Druhého dodatku Ústavy Spojených států amerických. A právě NRA na svých oficiálních webových stránkách informovala o počinu české vlády, která schválila, aby bylo právo na obranu se zbraní zakotveno v Ústavě.

Americká Národní střelecká asociace oceňuje krok české vlády k právu na zbraň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Vláda v polovině července podpořila senátní návrh ústavního zákona, který rozšíří Listinu základních práv a svobod o „právo bránit život svůj či život jiného člověka i se zbraní je zaručeno za podmínek, které stanoví zákon.“ 

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí

Schválení návrhu se příliš neočekávalo, podle ministryně spravedlnosti Marie Benešové ministři návrh podpořili po bouřlivé debatě. V čele tvůrců stál předseda senátorů ODS Martin Červíček, podle kterého má tato norma pomoci čelit odzbrojovacím tendencím v EU.

A právě NRA na svých webových stránkách ocenila Českou republiku, že je i nadále v popředí boje za práva na zbraně v Evropě. „Američtí vlastníci zbraní by měli stát v solidaritě s Českou republikou, protože se snaží zachovat ozbrojenou sebeobranu jako základní lidské právo a bojovat proti úsilí nadnárodních agentů civilního odzbrojení,“ stojí v článku.

Česká republika již dříve neuspěla u Soudního dvora Evropské unie s žalobou na kontroverzní směrnici, která omezuje vlastnictví zbraní, a to i včetně těch legálně držených. Vláda musela Sněmovně předložit novelu zákona, která unijní regulaci přebírá v nezbytně nutné míře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…