Andrej Babiš: Kam vichr, tam Nečas. Chvíli s tím kmotrem, pak s jiným

13.09.2012 9:32

Předseda hnutí ANO 2011 a vlivný podnikatel Andrej Babiš ve svém komentáři ostře napadá premiéra Petra Nečase. Podle něj je Nečas premiérem bez vlastního úsudku, který následuje vždy toho, kdo mu zajistí alespoň jeden měsíc existence jeho neslavného vládnutí navíc. Tento přístup označuje Babiš jako "kam vichr, tam Nečas".

Andrej Babiš: Kam vichr, tam Nečas. Chvíli s tím kmotrem, pak s jiným
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

"Chvíli tak, chvíli onak. Chvíli s tímhle kmotrem, chvíli tam s tím. Chvíli s Kalouskem a TOP 09 proti Klausovi, ale pozor, pak raději s Klausem proti TOP 09... Pan premiér v tom pěkně lítá a své vládě dodává ještě silnější punc nekonzistentní frašky, než měla doteď (a to už je co říct)," píše Babiš ve svém prohlášení. "Pan premiér se zkrátka v posledních několika týdnech totálně odkryl. A není to pěkný pohled," dodává předseda ANO 2011.

Celý komentář Andreje Babiše ZDE

Aktuální Nečasova servilita vůči hlavě státu je podle Babiše přinejmenším trapná a škodí nejen jemu, ODS a vládě, ale i našemu státu. Po premiérově proslovech o "dalajlámismu" a o umělém a falešném adorování ruské skupiny Pussy Riot prý zůstali stát s otevřenými ústy i naši spojenci, kteří si dosud mysleli, že ctíme zásady a podporujeme svobodu projevu ve světě.

Děláte ostudu, vzkazuje Babiš

"Ne, pane premiére, ani 'dalajlámismus' ani 'pussyriotismus' českému exportu neškodí. Českému exportu škodí politici, kteří o exportu nic nevědí, protože se v životě nesnažili v evropské konkurenci nic exportovat. Škodí mu Klausismus, Nečasismus a Schwarzenbergismus - tři zahraniční politiky jedné země, jejíž představitelé se nedokážou dohodnout na pravidlech jedné zahraniční politiky," vyčítá české vládní elitě Babiš.

"Děláte ostudu. V tom má pravdu Karel Schwarzenberg," pokračuje Babiš. Ale ani ministra zahraničí nešetří kritice. Schwarzenberg by se podle něj neměl ohánět odkazem Václava Havla, když jeho ministryně Alena Hanáková "przní" jednu z nejdůležitějších kulturních institucí naší země.

"Kdo si myslel, že tu politici s kmotry všechno rozkradou, a tím škody, které na této zemi napáchají, skončí, tak se šeredně mýlil," končí rozhořčeně Babiš svůj komentář "poučením" pro občany a daňové poplatníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…