Andrej Babiš: Němátě na mě nic! Kalousek 2011, podívejte se, co dělal! Nebudu rezignovať, můžetě mě i zabít!

10.05.2017 13:42

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) předstoupil před poslance na začátku mimořádné schůzi, která byla svolána opozičními poslanci ODS a TOP 09 kvůli jeho aférám – nejen kvůli korunovým dluhopisům, ale i kvůli odposlechům. TOP 09 u ministra financí evokovala Kalouskovy postupy z roku 2011, kterým se ve své obhajobě věnoval, mimo jiné.

Andrej Babiš: Němátě na mě nic! Kalousek 2011, podívejte se, co dělal! Nebudu rezignovať, můžetě mě i zabít!
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Andrej Babiš ve Sněmovně

„Přišel jsem sem proto, abych se snažil vysvětlit lidem, co se vlastně v naší zemi děje. Ano, dnes to bude další pokus o popravu Babiše v přímém přenosu. Je to už napodruhé, co tady taková poprava je organizovaná tradičními politickými stranami. A je tady další megakampaň proti mně,“ řekl úvodem Babiš. 

„Strašně vám vadím. Cílem této kampaně je odstranění Babiše z politiky. Od mého nástupu do politiky jsou tady kampaně – StB, Čapí hnízdo, dotace, ani ty dluhopisy nikdo nepochopil. Takže to je skvělá prácička, ale nezabrala. Nic se z toho nechytlo. A co teď přišlo? Odposlechy. Zmanipulované, i ten web, který to vysílá... Jdeme do střižny, jdeme to sestříhat. Zmanipulované, nezákonné odposlechy! Někdo tady páchá trestnou činnost na člena vlády a vy se radujetě," hřímal se svou slovenštinou Babiš. 

„To je strašná náhodička, když právě teď pan premiér z nepochopitelného důvodu navrhl mé odvolání, že se objevily odposlechy. Už dlouho slyším, že mě chcete do vazby, že mě chcete obviniť a zavřít,“ pokračoval. „Když mě nezavřou, tak mě možno i zastřelejí, já nevím,“ podotkl. 

„Jde o budoucnost této země,“ zahřímal Babiš a zazněl potlesk z jeho řad. „My jsme byli velice úspěšná vláda. Mohli jsme jít do historie jako nejúspěšnější vláda od revoluce. Vláda, která skončila v Evropě ve veřejných rozpočtech na druhém místě. Díky mně, který řídím ty finance jako finance rodinné firmy. Snížil jsem dluh o 70 miliard. Ten nový mocenský pakt Kalousek–Sobotka nasekali dluhy. Vybrali jsme daně, navyšovali jsme platy,“ pochvaloval se Babiš.

„A já se nyní ptám. Proč mám být odvolán? Proč pan premiér nepočkal na mé vyjádření do 30. dubna a o pár dní dříve zveřejnil kompilát otázek? Považuji za absolutně skandální, když někdo říká, že dělám nějaké nepravosti. A v čem? Proč říká pan předseda TOP 09, že jsem vyšetřován? Kde jsem vyšetřován? Vy o tom něco víte? Já zasadně odmítám rezignovat, neboť k tomu není důvod. Chovám se s péčí řádného hospodáře. Co jsem udělal? Dejte mi to na papír, na co jsem neodpověděl? Čím víc odpovědí, tím víc otázek. Když se zastřelím a všichni mně budou na pohřbu, tak mocenský pakt Kalousek–Sobotka řekne: Musí vysvětlit, proč se zastřelil,“ parafrázoval Babiš.

„Mohli jsme klidně vládnout i po volbách, když jsme byli úspěšní. A proč to tak dopadlo? ČSSD má nízké preference a pan premiér musel něco ukázat. Musel ukázat, že nerespektuje koaliční smlouvu,“ řekl Babiš.

„Chápu, že Ústava je víc než koaliční smlouva. Ale proč jsme ji tedy podepsali? Takže mě to strašně mrzí, lidé jsou zmatení, nechápou, co se vlastně děje. Proč někdo ničí práci všech ministrů? Řekněte mi, co jsem já udělal, kde jsem co zneužil? Mluvítě o těch nesmyslech na těch zvukových nahrávkách? Každý ví, jak se to dá sestříhat, ta videa. Není tam žádná evidence o tom, že bych dával nějaké příkazy do médií. Ale samozřejmě, všem to vyhovuje... V životě jsem žádný živý spis neviděl. Ano, udělal jsem obrovskou chybu, že jsem se vůbec s tím člověkem bavil,“ řekl Babiš ke svému setkání s někdejším redaktorem MF Dnes Markem Přibilem. Prý se na něj chystalo i to, že byl agentem KGB.

„Vůbec žádnou politickou moc nezneužívám. Řekněte mi, kterou instituci jsem ovlivnil,“ rozčílil se a připomněl, co dělal exministr financí Miroslav Kalousek před 6 lety. „Byl bych strašně rád, aby si někteří kolegové uklidili před vlastním prahem. Když někdo říká, že bych měl rezignovat, když ministryně školství Valachová rezignovala. Copak bylo na Ministerstvu financí podezření z korupce? Nezávislost médií jsme viděli v neděli v Otázkách Václava Moravce,“ poukázal následně Babiš. „Manipulativně tam mluvil o dluhu,“ dodal. 

„Nelžu. Nikdy jsem si neobjednal žádný článek. A z tých blbostí, co tam říká ten redaktor, nic nevyšlo. Nic nebylo publikováno!“ rozčílil se dále. 

Vyjádřil se také k údajnému mocenskému paktu s prezidentem Milošem Zemanem. „Mocenský pakt žádný není. Leda je mocenský pakt pana Kalouska s panem premiérem na odstranění Babiše. A já nevím, proč to je. Jde o Počerady, jde o ČEZ, jde o OKD, nebo jde o všechny lidi, kteří tunelují Škoda Transportation? Proč jsem zkoušen ze svého podnikání? Němátě na mě jako na politika vůbec nic,“ zazněla opět slovenština.

„Mám svoji politickou kariéru čistou,“ řekl rázně Babiš s tím, že mu je líto, že občané z toho mají špatný pocit. „Můžetě mě i zabíť, ale nebudu rezignovať. Takovou radost vám neudělám. Budu bojovat proti této korupční hydře celý život! A to mohu lidem slíbit,“ zaburácel za potlesku svých poslanců. „Proti tomuto zkorumpovanému systému budu bojovat,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…