Andrej Babiš a Stanislav Gross... Kalousek předložil zásadní úvahu

25.05.2015 11:28

Pokud by u nás byla svobodná média, jako tomu prý bylo před několika lety, současná vláda by padla pod jejich tlakem a opozice by nemusela vyvolávat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. V rozhovoru pro časopis Týden, který vyšel právě dnes, to uvedl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Vysvětlil také, proč podpora biopaliv bude trvat nejméně do roku 2020 a prozradil, zda před příštím vystoupením ve Sněmovně podstoupí test na přítomnost alkoholu v těle.

Andrej Babiš a Stanislav Gross... Kalousek předložil zásadní úvahu
Foto: Jakub Sobek
Popisek: Miroslav Kalousek u obrazu Kunda z Lán s jeho autorem Karlem Švugerem

Miroslav Kalousek odpověděl na otázku, zda si nemyslí, že by bylo lepší v klidu poukazovat na konkrétní problémy místo divadla kolem nedůvěry vládě: „Kdyby v této zemi fungovala svobodná média jako před několika lety, vláda by padla pod jejich tlakem a nikdo by ani navrhovat hlasování nemusel.“

Pak porovnal současnou kauzu o podpoře biopaliv s kauzou, kvůli které musel odstoupit z funkce předsedy vlády Stanislav Gross. Tenkrát prý šlo řádově o miliony korun a Grossův byt. To je ve srovnání s tím, že kabinet se chystá dovolit, aby jeho ministr financí ukradl pět miliard, banalita. Kalousek tak přirovnal „rýmu s rakovinou“. „Tehdy stačila k pádu vlády rýma, dnes nestačí ani rakovina, protože média nefungují,“ posteskl si Kalousek.

Daňová podpora biopaliv bude podle něj trvat nejméně do roku 2020. Prý proto, aby se zaplatila Babišova investice do Preolu, což je Babišova firma na výrobu metylesteru řepkového oleje. „A o to přesně mu jde. Rozumím podnikateli, že usiluje o to, aby se mu vyplatila investice, nechápu vládu, která má jako svou prioritu uspokojení ekonomických zájmů svého prvního místopředsedy,“ konstatoval Kalousek.

Na otázku, zda bude muset před příštím vystoupením ve Sněmovně podstoupit test na alkohol, jak mu hrozila koalice, odpověděl, že zkoušku na alkohol podstoupí rád, pokud se Andrej Babiš pokaždé podrobí testu na detektoru lži.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…