Andrej Babiš se naštval: Čtyřikrát mě chtěli zabít. Výsměch, šaškárna. Sobotko, za co máš byt? Kalousku, ukaž majetek. ČSSD jede s Kalouskem a ODS

02.02.2017 14:02

České Palermo. Tak nazývá vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš závěry vyšetřovací komise ohledně reorganizace policie.

Andrej Babiš se naštval: Čtyřikrát mě chtěli zabít. Výsměch, šaškárna. Sobotko, za co máš byt? Kalousku, ukaž majetek. ČSSD jede s Kalouskem a ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Pro mě závěr vyšetřovací komise je: České Palermo vyhrálo. A já bych rád občanům připomněl, co je české Palermo. České Palermo jsou strany, které od revoluce tady měly nejvíce korupčních skandálů, tzn. ČSSD a ODS a symbol korupce pan Kalousek. Takže nám bylo jasné, při sestavování vyšetřovací komise, jak to dopadne,“ řekl úvodem Babiš.

„Považuji za absurdní, že při sestavování vyšetřovací komise byl předsedou pan Blažek. A proč to považuji za absurdní? Připomeňme si, že 13. 6. 2016 přišel ÚOOZ na Úřad vlády, protože jsme se dostali do stavu, že naši vládu řídil kmotr přes milenku premiéra Nečase, která přijímala šperky a další věci a organizovala dokonce i tajné služby. A kdo seděl v té vládě? No přeci pan Blažek byl ministr spravedlnosti. Tak pokud pan Blažek byl předseda komise, bylo jasné, jak to celé mohlo dopadnout. Ve vládě seděl pan Kalousek, pan Schwarzenberg, a samozřejmě i pan předseda ODS pan Fiala. Takže bylo jasné, jak to dopadne,“ řekl jasně.

„Já jsem měl sám zážitek, kdy jsem byl vyšetřován, vůbec nevím proč, kdy mě grilovali pan Korte od Kalouska, pan Bartošek a pan Dolejš. A pan Dolejš je přítel pana Ratha. A to moje vyšetřování bylo asi takové, že se mně ptali na pana Šlachtu. Ale já jsem to řekl, že mě chtěli zavraždit čtyřikrát. A všechny ty styky s panem Šlachtou byly za přítomnosti pana Laubeho. Měl jsem z té komise pocit, že Babiš a Šlachta patří do vězení. A pan Dolejš je přítel Ratha, který nesl krabici plnou peněz. My žijeme v zemi... – který měl v ruce krabici od vína plnou peněz a říká o nich, že jsou pěkně žluťoučké, a tohle nestačí pro soudce, tohle není korupce. Tradiční politické strany, které tady zapříčinily miliardové ztráty, tak kdo šel sedět,“ sdělil Babiš s tím, že jen lobbista Marek Dalík měl smůlu, když jej expremiér Mirek Topolánek předhodil u soudu. 

„Takže bohužel my jsme jasně řekli, že celá reforma policie byla cílem rozprášit tenhle útvar, tenhle útvar, který zasahoval na vládě ODS a Kalouska, tenhle útvar, který si dovolil vyšetřovat korupci politiků ČSSD, tenhle útvar – který zjistil, že šéf protikorupčního oddělení na ÚOKFK byl zkorumpován –, byl rozprášen. A bylo to zásadně proti koaliční smlouvě. A pan premiér, místo toho, aby se k tomu postavil čelem, utekl do Číny. Kdo je tady ta oligarchie? Kdo jmenoval šéfa BIS, GIBS, rozvědky atd.?“ hřímal Babiš. „Je to výsměch, je to šaškárna,“ řekl k závěrům vyšetřovací komise.

„Ve vládě jsme ale v minoritě, i ve Sněmovně. ‚Lex Babiš‘ – já se musím jenom smát, když pan premiér říká, že dává majetkové přiznání. Ale jak ho dávají? Jen za tu dobu, kdy jsou poslanci. Nikdo nikdy neukázal celý majetek. Až nyní to bude platit. A jsem přesvědčen, že kdyby nebyl ‚lex Babiš‘, tak by ten zákon neprošel,“ domnívá se.

„Musím se smát, že bych se měl za něco omluvit. A za co? Já jsem nyní své příjmy například řekl,“ poukázal na současnou kauzu kolem jeho osoby. „Pan premiér nikdy neukázal, za co si koupil svůj byt. Nechť pan Kalousek ukáže svůj majetek,“ řekl.

Závěrem se pak ještě vrátil k vyšetřovací komisi. „Je to stejná šaškárna, jako k D47. Ta komise přeci vznikla v říjnu 2014, kdo byl šéfem té komise? Pan Birke z ČSSD. A kdo stojí na straně Eurovie, která nám postavila tu zvonkovou dráhu? Přeci přítel pana premiéra pan Pokorný. Možná by bylo zajímavé vidět příjmy pana premiéra, když pracoval u pana Sobotky. A to je střet zájmů,“ řekl. „A jaký měla výsledok ta komise? Žádný,“ zapletla se Babišovi i slovenština. 

„Tradiční politické strany si jen chtějí zakrýt svoje levárny a rozprášily útvar, který nepodával zprávy o tom, co vyšetřuje, panu Chovancovi. Teď má pod palcem celou policii. Myslím si, že ČSSD ve spolupráci s ODS a panem Kalouskem dokončili svoje dílo. Gratulujeme českému Palermu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…