Andrej Babiš se obořil na Angelu Merkelovou

17.06.2016 9:02

Ministr financí Andrej Babiš nesouhlasí s tím, aby Čína dostala status tržní ekonomiky. Babiš to uvedl na svém twitterovém účtu.

Andrej Babiš se obořil na Angelu Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Udělení statusu tržní ekonomiky Číně by prý ohrozilo ocelářské firmy v Moravskoslezském kraji, jako jsou Třinecké železárny, Arcelor Mittal nebo Vítkovice.

Babiš ale upozornil na fakt, že podle článku novináře Erika Besta na webu Fsfinalword.cz udělení statusu tržní ekonomiky Číně podporuje také německá kancléřka Angela Merkelová.

Merkelová se totiž během druhého dne své návštěvy Číny hlasitě vyslovila pro to, aby byl Číně v rámci Světové obchodní organizace (WTO) udělen status tržní ekonomiky. Český premiér Bohuslav Sobotka, který v době, kdy Merkelová z Číny odjížděla, do Číny přijížděl, podle Besta bude pod ohromným tlakem svých hostitelů, aby kancléřčina slova zopakoval.

Celý text článku Erika Besta je ZDE

Tlak prý bude o to větší, až Sobotka podepíše memorandum s Komunistickou stranou Číny, které deklaruje ochotu ČSSD „prohlubovat všestranné strategické partnerství mezi Čínou a Evropskou unií“. Best poukázal na to, že Sobotka se ještě veřejně nevyjádřil, zda bude ve věci volného obchodu v rámci WTO hrát za tým Číny. „Každopádně by to bylo v souladu s tím, jak se ČSSD poslední dobou chová. Sociální demokraté se snaží uzavírat kšefty (reforma policie, arbitráž Škody Transportation, zakázka pro SkyToll, odklad vykonatelnosti rozsudku v kauze Altner), které jsou výhodné především pro stranu samotnou. Na blaho země ani na blaho svých voličů přitom sociální demokraté nemyslí,“ dodal Erik Best.

Celé znění příspěvků Andreje Babiše na jeho twitterovém účtu:

Nesouhlasím s tím, aby měla Čína status tržní ekonomiky, ohrožuje to ocelářské firmy v MSK: Třinecké železárny, Arcelor Mittal, Vítkovice.

Mělo by to fakt katastrofální dopad na firmy v Moravskoslezském kraji.

A tady píše @erikbest, že to navrhuje i Merkelová: http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2016-06-16 …

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …