Andreji? D1, místo k odpočinku. Suchánek si udělal prd*l. Nic jiného mu nezbylo

20.07.2021 22:16

Dálnice D1 tento měsíc oslavila půl století od otevření svého prvního úseku. „Už můžete snít o tom, jak sundáte nohu z plynu až v Bratislavě,“ znělo při jejím otevření v tehdejším zpravodajství k nedočkavým motoristům. Příliš se však od té doby nezměnilo. I po padesáti letech o sundání nohy z plynu až v Bratislavě lze stále leda tak snít. Své o tom ví i komik Michal Suchánek, který se také vydal na naši hlavní dopravní tepnu a daleko nedojel. „Člověk by se měl někdy na chvilku zastavit – udělat si čas sám na sebe. Popřemýšlet,“ radil pak na satiricky míněném videu, co můžete dělat uprostřed nejdůležitější české dálnice.

Andreji? D1, místo k odpočinku. Suchánek si udělal prd*l. Nic jiného mu nezbylo
Foto: Repro Instagram Michala Suchánka
Popisek: Komik Michal Suchánek relaxuje na dálnici D1. Nedobrovolně

Anketa

Jedete letos na zahraniční letní dovolenou?

hlasovalo: 8351 lidí
Tento měsíc uběhlo již půlstoletí od chvíle, kdy čeští motoristé poprvé projeli první úsek dálnice D1 z Prahy do Mirošovic. Část hlavní české silniční tepny, která od té chvíle stále čeká na své dokončení, měřící tehdy zatím jen 21 kilometrů, první řidiči 12. července 1971 projeli dosti zvolněnou až vyhlídkovou jízdou, přesto se v tehdejším zpravodajství hovořilo o milníku předznamenávajícím dopravní rozmach.

„Dálnici už máme. Pravda, zatím ji přejedete dřív, než stihnete vykouřit jednu cigaretu, ale už můžete snít o tom, jak sundáte nohu z plynu až v Bratislavě,“ doslechli se diváci při sledování milníku ve zpravodajství během sedmdesátých let. Příliš věcí se od té doby nezměnilo, nohu z plynu je většinou potřeba sundávat již při nájezdu z nedokončeného okruhu v Praze, snad jen těch cigaret dnes během cesty můžete zvládnout vykouřit i celou krabičku.

Své o tom vědí i lidé, kteří udělají taktickou chybu a naplánují si cestu za prázdninovou rekreací přes hlavní českou dopravní tepnu přes den, o každodenních dojíždějících ani nemluvě. Přes prázdniny se rekonstruuje 41 kilometrů D1 ve čtyřech úsecích, přičemž každý z úseků většinou přináší nemalé zdržení. Šťastlivější se pomalu posunují, občas však dojde i na chvíle, kdy si lze uprostřed dálnice dopřát nechtěnou přestávku od řízení a bez problémů vypnout motor.

Právě to čekalo i na komika Michala Suchánka, jakmile dorazil k jednomu zúžení dálnice. I on na svém videu zmínil, že je pobyt na dálnici vhodný i k relaxaci. „Člověk by se měl někdy na chvilku zastavit – udělat si čas sám na sebe. Popřemýšlet. A proto je nejlepší vyrazit na D1,“ vyřkl ve videu ze svého stojícího automobilu a za relaxačního pozpěvování zabral stojící úsek dálnice. „Pohodlně si vzpomenete na zážitky, na které jste dávno zapomněli,“ doplnil ještě ve svém satirickém videu, které nasdílel na svém instagramu.


Ministr dopravy, obchodu a průmyslu Karel Havlíček (za ANO) však uklidňuje, že ještě letos půjde dálnicí i projet, tedy alespoň v její dostavěné části. Letos má být dokončen úsek mezi Mirošovicemi a Kývalkou a v říjnu má být zrušeno poslední omezení.

„Stavaři jedou naplno, do začátku října dokončíme práce na zbývajících 41 kilometrech dálnice D1 a úsek Hvězdonice–Mirošovice bude dokončen již v srpnu. Děkuji všem řidičům za trpělivost a ohleduplnost v zúženích, brzy se již projedeme po kompletně zrekonstruované D1,“ láká Havlíček motoristy.

Minimálně do října tak zatím ještě můžeme očekávat zřejmě i další humorná videa od Suchánka z jeho vozu, jelikož pokud doprava skrze dálnici „pojede“ jako doposud, bude mít na tvorbu vtipných videí nemálo času. Právě ta se často točí i kolem mnohých vládních nezdarů a covidu-19.

Namátkou připomeňme lehce černější humor směrem k vakcinaci. „Na vakcínu se sice bude čekat dlouho, ale dobrá zpráva je, že čekárny máme připravený,“ shrnoval komik na videu ze zimního období a přidal záběr na zasněžený hřbitov. Vše pak završil komentářem: „Čekárny připraveny.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…