Ani jste nepípli! Teď se chlubíte? Macinka vymáchal ODS v jejích slovech

24.09.2023 12:49 | Monitoring

ODS se chlubí, že se jí podařilo dojednat lepší formu evropské normy EURO 7, což je lepší pro český automobilový průmysl. Těmto slovům se ovšem vysmál Petr Macinka, lídr strany Motoristé Sobě. Když totiž byla ČR předsednickou zemí, „ani nepípla“. Nemluvě o tom, že ústupky ho nepřesvědčily. „Je kompromisní podoba sebevraždy v pohodě? Podle vás ano, a tak pácháte sebevraždu České republiky ,kompromisním způsobem',“ vzkazuje Macinka.

Ani jste nepípli! Teď se chlubíte? Macinka vymáchal ODS v jejích slovech
Foto: Repro ČT
Popisek: Předseda Motoristů sobě Petr Macinka

„Ukazuje se, že jsme jako člen EU schopní prosazovat zásadní věci,“ chlubí se na sociálních sítích ODS.

Důkazem je prý úspěch koalice členských zemí, vedených Českou republikou, při jednání o normě Euro 7, která má omezovat spalovací motory.

„Nebude schválena v původním přísném znění, což je skvělá zpráva pro náš automobilový průmysl,“ ujišťuje vládní strana.

Petr Macinka, předseda strany Motoristé sobě, jim ale odepsal: „Vy už jste jako ti Piráti, kteří ,řeší' nefunkční dopravu lepším PR.“

Realita je totiž podle něj taková, že když ODS řídila Evropskou unii, ani proti této „zrůdnosti“ nepípla, naopak ji protlačila. Stejně jako jiné zelené chuťovky.

Teď se podařilo dohodnout pár ústupků a ODS tvrdí, že s nimi už je norma v pohodě.

„Je kompromisní podoba sebevraždy v pohodě? Podle vás ano, a tak pácháte sebevraždu České republiky ,kompromisním způsobem',“ vzkazuje Macinka.

ODS podle něj tímto prokázala, že nemá žádný stud, takže se za ni musí stydět občané motoristé.

Za českého předsednictví v druhé polovině roku 2022 velmi pokročily jak přípravy normy zakazující výrobu aut se spalovacími motory po roce 2035, tak norma Euro 7, která velmi zpřísňovala emisní pravidla do té doby.

Změny této politiky, označované i v odborné veřejnosti jako „zelení khmérové“ (po vzoru radikálních reformátorů v Kambodži, kde se velké plány na přestavbu společnosti zvrhly v genocidu), začalo důsledněji prosazovat až švédské předsednictví v první polovině roku 2023.

Europoslanec ODS Alexander Vondra tvrdil, že podoba normy Euro 7 byla podrazem Franse Timmermanse, tehdejšího místopředsedy Evropské komise a hlavního lídra agendy dekarbonizace.

„Evropská komise nás podrazila. Její místopředseda pro Green Deal Frans Timmermans opakovaně sliboval, že projdou-li nulové limity na CO2 u osobních aut v roce 2035, tak Euro 7 bude jenom taková light verze. Když ji pak loni v listopadu zveřejnil, bylo to všechno jiné, jenom ne light verze,“ vysvětloval Vondra.

Česko podle místopředsedy ODS souhlasilo s koncem spalovacích motorů do roku 2035 právě proto.

Nyní tedy ODS tvrdí, že norma byla zmírněna a tím bude zachráněn český automobilový průmysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ODS má zastupovat zájmy českého národa,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 24.09.2023 13:12:01
nikoliv prosazovat kompromisy na ničení země a obyvatelstva. K čemu jsou emisní povolenky na domácnost? Proč má mít africký migrant 500 tis., tedy 2 mil. na 4-člennou rodinu a naše rodiny, důchodci mají žít za zlomek těchto prostředků? ODSáci mají hájit zájmy občanů ČR. Jsme suverénní stát, Těžko ODSáci mohou souznít s národem, kdy vidí jako národní zájem přijímají desetitisíců, statisíců afrických a muslimských migrantů. Pro ODSáky je národním zájmem zničit náš národ, ožebračit jej a ze země udělat chudou zadluženou kolonii pro západ. Přesně to jsou výsledky ODSácké a pětikoaliční politiky.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…