Ani nechtějte vědět, co jsem s imigranty zažil v Římě. Komentátor nás lituje za to, že přijdou i k nám

22.07.2015 11:47

Komentátor Vincent Cooper kritizuje migrační politiku Evropské unie, jejíž představitelé se prý obávají svých voličů a chtějí nové příchozí přistěhovalce posílat do nových zemí Evropské unie. Cooper ve svém textu zmiňuje neblahé zkušenosti ze setkání s přistěhovaleckými gangy v Římě a vzkazuje obyvatelům východní Evropy, jestli chtějí, aby se jejich města změnila stejně jako Malmö, Řím či Paříž.

Ani nechtějte vědět, co jsem s imigranty zažil v Římě. Komentátor nás lituje za to, že přijdou i k nám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigraci

Tisíce přistěhovalců denně překračuje jihovýchodní hranice EU a politická třída EU řeší, jak přerozdělit migranty, přitom však zabránit sociálním nepokojům mezi domácím obyvatelstvem. Tváří tvář rostoucí opozici vůči více než šest dekád uplatňované migrační politice západní Evropy vůči běžencům z Afriky a Asie se úředníci z Bruselu snaží nacházet nová umístění uprchlíků ve východní Evropě. „Není těžké pochopit, čeho se politické elity EU obávají. Euroskeptické strany Národní fronta ve Francii či Pegida v Německu díky odporu k migrační politice stále posilují,“ uvádí Cooper.

Cooper připomíná nedávné rozsáhlé demonstrace ve městě Freital v německém regionu Saski, kde se noční demonstrace proti umístění stovek přistěhovalců do zdejších ubikací zúčastnila většina jeho obyvatel. „Neméně závažná situace panuje ve Francii, která čelila několika teroristickým útokům. Smrtící antisemitismus je zde na vzestupu, což mají na svědomí zejména francouzští muslimové a muslimští přistěhovalci. Hlasitě se proti přistěhovalcům ovšem ozvala také italská Liga Severu. V Římě došlo k násilným střetům mezi obyvatelstvem a policií kvůli přistěhovaleckým táborům,“ zmiňuje Cooper a tvrdí, že by nás nic z výše uvedeného nemělo příliš překvapovat. „Lidé prostě jasně signalizují, že mají nedemokratické a donucovací migrační politiky EU dost,“ dodává Cooper.

„Nejvíce jsem si její důsledky uvědomil při své nedávné cestě po Itálii a Chorvatsku. Ten rozdíl byl nebetyčný. Zatímco v hlavním městě Chorvatska Záhřebu byla radost se procházet, v Římě a Vatikánu tomu bylo naopak. My i další turisté jsme byli neustále obtěžováni romskými a africkými gangy, které nám nelegálně nabízely lístky do baziliky sv. Petra, která je přitom zdarma. Náměstí před bazilikou dnes připomíná chudinskou čtvrť ze třetího světa. Dobře organizované gangy si zde vystavěly stany a vrhají se do davu turistů. Vydávají se za oficiální prodejce a trvají na tom, že bez jejich vstupenky se do baziliky nedostanete. Někteří turisté jim sedli na lep, jiní byli agresivně zastrašováni, a to všechno za dohledu nečinné policie. Ta zkušenost byla natolik strašná, že jsme se společně shodli na tom, že do Říma už nikdy,“ píše Cooper.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Podobné zkušenosti Coopera dle jeho vyprávění potkaly i mimo Vatikán, na slavném mostě Svatého Anděla. „Bylo nemožné se zastavit u překrásných soch a obdivovat je. Celý most okupují afričtí obchodníci z řad přistěhovalců. Pronásledují návštěvníky a policie si opět počínala pasivně. Opravdu jsem se bál, že kdybych si stěžoval u přítomných policistů, ještě by mě obvinili z šíření nenávisti. Většina návštěvníků to nakonec vzdala a odešla do blízkých kaváren na kafe, aby tam ovšem byla obtěžována žebráním přistěhovalců, kteří tam byli bez problémů vpuštěni. Naše zkušenost jistě nebyla ojedinělá soudě podle zmínky návštěvníka Kolosea, kde viděl jakéhosi přistěhovalce s nožem vykřikujícího Alláh je veliký,“ konstatuje Cooper.

Řím dle mínění Coopera není městem, jakým bylo ještě před dvaceti lety. „Stejně jako v americkém Detroitu i zdejší čtvrti hromadně opouští bílí obyvatelé, jejichž smysl pro občanskou zodpovědnost byl obrácen vzhůru nohama agresivním sebeobviňováním, jaké předvedl papež František, když veřejně políbil nohy nelegálních migrantů ve své teatrální přehlídce solidarity s oběťmi. V takové atmosféře se není co divit, když italská policie lhostejně přihlíží nemilosrdnému zastrašování a okrádání ze strany přistěhovaleckých gangů. A v případě Itálie nejde zdaleka jen o Řím. Při návštěvě města Vicenza v severní části země jsem byl svědkem skutečně nevídané scény,“ tvrdí Cooper.

„Skupina afrických přistěhovalců se potulovala kolem slavné baziliky Palladiana, která je součástí světového dědictví UNESCO. Dva z těchto mužů začali močit na sloupy baziliky a několik policistů tomu v klidu přihlíželo a zcela záměrně tento trestný čin ignorovalo. Podělil jsem se o tuto zkušenost s recepční na hotelu a bylo mi řečeno, že místní už do centra města po osmé hodině večerní raději vůbec nechodí. Vicenze a Řím již nejsou bezpečnými městy. To, co se dnes děje v Itálii, je hlavním důvodem, proč Angela Merkelová a celý evropský establishment požadují po východní Evropě, aby toto těžké břemeno společně také sdílela. Evropští politici přitom nemají v úmyslu respektovat demokratické přání lidu a ukončit masovou migraci na kontinent. Řeší jedině to, kam umístit nově příchozí přistěhovalce. Oficiálně se hovoří o tom, že nás masová migrace obohacuje. Pokud tomu tak skutečně je, proč Německo, Itálie a Francie tak zoufale usilují o to, dostat je pryč? Poláci, Chorvaté a další obyvatelé východní Evropy by se nyní měli zeptat sami sebe, jestli chtějí, aby jejich města dopadla jako Malmö, Řím a Paříž?“ uzavírá Cooper.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…