Arnoštová vzdala obhajobu funkce, neměla podporu domovské ČSSD

10.03.2017 14:37

Náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová nebude obhajovat funkci místopředsedkyně ČSSD, neboť nedostala podporu své domovské pražské organizace. Delegátům dnešního sjezdu sociální demokracie v Brně řekla, že to považuje za jediné možné řešení, aby zachovala jednotu ve vedení strany. Arnoštová byla jedním z nejúspěšnějších místopředsedů na krajských konferencích, kde posbírala devět nominací.

Arnoštová vzdala obhajobu funkce, neměla podporu domovské ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Teska Arnoštová

Pražská organizace vybrala ovšem jiného kandidáta. „Nominovala náměstka pražské primátorky Petra Dolínka. Proto jsem se v rámci jednoty stranického vedení rozhodla, že kandidovat nebudu,“ vysvětlila Arnoštová ČTK.

Před delegáty prohlásila, že odstoupení z kandidatury na místopředsedkyni považuje za jediné možné řešení. „Abych zachovala jednotné vedení a jednotnou stranu,“ objasnila a poděkovala všem ve stávajícím vedení za spolupráci. Usilovat o pokračování nebude ani Martin Starec, který se v únoru ujal nově zřízené funkce ekonomického ředitele strany.

Premiér Bohuslav Sobotka, který obhájil funkci předsedy, v nominačním projevu naléhal, aby delegáti sjezdu zvolili soudržné vedení. Chce, aby prvním místopředsedou zůstal ministr vnitra Milan Chovanec, nikoliv jeho protikandidát Jeroným Tejc.

Nominace na setrvání v pozici místopředsedy získali vedle Arnoštové ministryně práce Michaela Marksová, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek i šéf Sněmovny Jan Hamáček. Novými tvářemi ve vedení by mohli být volební manažer strany Jan Birke a právě Dolínek. Jednu nominaci má i poslanec Jaroslav Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…