Asi si dal po obědě panáka, hodnotí Zemanovy vulgarismy Schwarzenberg

03.11.2014 14:18

Podle předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga byly politické výroky prezidenta Miloše Zemana k Ukrajině nebo v Číně mnohem horší než vulgarity v jeho nedělním rozhlasovém rozhovoru. Myslí si ale, že meze slušnosti Zeman překročil, a to hlavně sprostými slovy vůči ženám.

Asi si dal po obědě panáka, hodnotí Zemanovy vulgarismy Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Schwarzenberg to řekl ČTK v reakci na Zemanovy vulgarity, které použil v nedělních Hovorech z Lán. Prezident je vysvětloval tím, že právě Schwarzenberg sprostá slova používá často. "Jsem velice poctěn, že se mnou pan prezident nechal inspirovat, to jsem opravdu nečekal," řekl Schwarzenberg. Více by ho ale prý potěšilo, kdyby se jím nechal inspirovat v jiných případech.

"Jeho výroky v Číně a k Ukrajině a tak dále jsou podle mého názoru mnohem horší, než když používá pár sprostých slov. Tedy jeho politické výroky jsou mnohem horší," dodal. Podle něho také Zeman překročil míru, když v souvislosti s ruskou skupinou Pussy Riot mluvil vulgárně o ženách. „Snad si dal po nedělním obědě panáka,“ nedovede si Schwarzenber vysvětlit takový slovník.

U komentování "chlapů a poměrů" jsou podle Schwarzenberga sprostá slova povolena, u žen by se toho měl každý vyvarovat. Politická kultura prý už vůbec žádné hranice nemá. "Už jsme v propasti," zasmál se v rozhovoru pro Českou televizi.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…