Ať odejde z ODS Nečas i jeho sluha Svoboda, ozval se vyloučený člen ODS

09.08.2013 16:31

Bývalý, nedávno vyloučený, člen ODS Bohumil Zoufalík a starosta Prahy 10 se vyjádřil k současnému dění v ODS a odsoudil další vylučování.

Ať odejde z ODS Nečas i jeho sluha Svoboda, ozval se vyloučený člen ODS
Foto: Bohumil Zoufalík
Popisek: Bohumil Zoufalík

„Zaznamenal jsem dění kolem pádu stojedničky. Rád bych se vyjádřil k panu Svobodovi. On a pan Svoboda si přivykli všechny své chyby a nedostatky řešit vylučováním členů ODS a rušením celých stranických buněk ODS. Sám jsem poznal na své osobě, jaké to je, když Svoboda s Nečasem dokázali reagovat na ztrátu pražské radnice tak, že sovu neschopnost řešili návrhem na mé vyloučení. Okolnosti kolem odebrání licencí, to byl další příklad nastolení nového stylu vlády uvnitř ODS. Nečas a Svoboda nesou plnou odpovědnost za současný stav politiky, každý na své úrovni, ale se stejným výsledkem. Nedokázali zkrotit své ambice a díky nim potopili celou ODS. Proto použiji včerejší slova pana Svobody: je třeba, aby s pánem, tedy s Nečasem, odešel i sluha, tedy Bohuslav Svoboda,“ uvedl ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz Bohumil Zoufalík.

Pražští zastupitelé Bohumil Zoufalík a Ivan Vinš, kteří nedávno nahradili v zastupitelstvu Borise Šťastného a Milana Richtera, byli vyloučeni z ODS (respektive sami před svým vyloučením vystoupili z ODS) poté, co neopustili sál při hlasování o radních a hlasovali pro odvolání radních z TOP 09.

Vedení pražské ODS navrhlo vyloučení poslance Jana Floriána z ODS, i když ten už vystoupil, a člena pražské regionální rady Tomáše Hrdličku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …