Ať raději zavřou ústa! Novináři jsou mu úplně jedno. Komentátor se rozepsal o názorech Trumpova stratéga

24.02.2017 16:25

Komentátor Martin Weiss na serveru Echo24.cz napsal o muži, jenž stvořil ideologii amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Ať raději zavřou ústa! Novináři jsou mu úplně jedno. Komentátor se rozepsal o názorech Trumpova stratéga
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Po každých volbách američtí novináři podnikají mapování nového Bílého domu, snaží se zprostředkovat čtenářům i sobě, v jakém stylu prezidentův úřad funguje a jakými myšlenkovými schématy je jeho uvažování ovlivněné,“ konstatuje Weiss s tím, že letos to jde špatně, neboť Trump přišel ze světa mimo profesionální politiku. 

„Život tomu chtěl, aby kandidoval jako republikán, ale měl i má k republikánským politikům stejně blízko či daleko jako k demokratickým,“ uvedl. A zmínil i Trumpův vztah s médii, kdy součástí jeho strategie je to, že s médii nekomunikuje jako se zprostředkovateli jeho sdělení veřejnosti, nýbrž jako se soupeřem.

Původní text ZDE.

A tak novináři jako hlavní „moc za trůnem“ identifikovali Stephena Bannona, který je zřejmě nejen Trumpovým stratégem, ale i jakýmsi clearingem nápadů a idejí, jež mezi Trumpovými podporovateli kolují.

„Bannon byl před nástupem do role šéfa Trumpovy kampaně mediálním podnikatelem a impresáriem – měl rozhlasový pořad a řídil server Breitbart News, který se profiloval jako opozice vůči stávajícímu mediálnímu establishmentu. U předchozích administrativ, demokratických i republikánských, si američtí novináři vždy vytvořili své zdroje, které ne že by jim říkaly všechno, ale když už se s nimi bavily, pak víceméně na rovinu,“ zmiňuje Weiss a popisuje Bannonovy mediální výroky. Novináři jsou navíc podle něj pro průzkum Bannonova prostředí chatrně intelektuálně vybaveni. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…