Auf Wiedersehen, Mutti. Prestižní noviny píší o konci Angely Merkelové jako o hotové věci

27.10.2015 15:34

Éra německé kancléřky Angely Merkelové zřejmě končí. A za vším stojí uprchlická krize, alespoň podle webu PrvníZprávy.cz, jež se odkazuje na The Financial Times. Donedávna jedna z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších političek vůbec má na mále.

Auf Wiedersehen, Mutti. Prestižní noviny píší o konci Angely Merkelové jako o hotové věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Gideon Rachman, komentátor a novinář, se na stránkách The Financial Times ostře pustil do současného německého vedení. Evropská migrační krize podle něj stojí za budoucím pádem německé kancléřky Angely Merkelové.

Popularita Merkelové však s příchodem uprchlíků vzala za své. Její rozhodnutí otevřít hranice a přivítat v Německu všechny Syřany se totiž setkalo s velmi vlažným přijetím veřejnosti a u té nyní roste strach a obavy, jak to vůbec Německo zvládne.

„Někteří z jejích nejbližších politických spolupracovníků přiznávají, že Merkelová může odstoupit z funkce kancléřky do příštích voleb v roce 2017,“ píše Rachman a dodává, že ještě vcelku nedávno se jednalo o naprosto nepředstavitelnou skutečnost.

Celý text zde

Podle Rachmana totiž problém spočívá v tom, že německá vláda nemá nad situací s migranty kontrolu. Kancléřka sice tvrdila „můžeme to udělat“, avšak její politika sebou nese mnoho vedlejších účinků, včetně rychle klesající úrovně sociálních služeb.

Rachman se ve svém článku odvolával i na německý deník Der Spiegel. „Německo je nyní místem, kde lidé neskrývají své názory, pokud jde o jejich nenávist a xenofobii,“ psal deník.

Dále tvrdí, že němečtí voliči si myslí, že se „mutti“ Merkelová zbláznila, když rozhodla o tom, že Německo má zachránit „strádající celé Země.“ Jako řešení navrhuje postavení plotu, tedy to samé, po čem volají němečtí konzervativci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…