Až budu zkušenější, chci do vlády, troufá si Klasnová

29.07.2010 16:55

Místopředsedkyni sněmovny Kateřině Klasnové vadí, že ve vládě není ani jedna žena. Za čtyři roky by proto mohla zkusit štěstí ona.

Až budu zkušenější, chci do vlády, troufá si Klasnová

"Trochu mě mrzí, že ve vládě Petra Nečase není žádná žena. Domnívám se, že v exekutivě by ženy měly být. Umím si představit, že až naberu dostatečné zkušenosti ve vysoké politice mohla bych se ucházet i o místo ve vládě. Nebude to ale dřív než za čtyři roky," řekla Klasnová pro server Prvnízprávy.cz.

Politice se už dlouho věnuje a hodlá se jí věnovat dál, rozhodně by ale nechtěla v politice strávit celý život. "Jsem zatím na začátku kariéry. Počítám ale s tím, že jednou ve vhodném okamžiku z politiky odejdu. Rozhodně bych nechtěla, aby mě jednou z parlamentu vynesli až nohama napřed," poznamenala.

Nechci být mimo jako ostatní

Klasnová si v politice plánuje zachovat zdravý rozum, což se prý některým jejím kolegům příliš nedaří. Jsou tolik posedlí sněmovnou, že jsou odtrženi od reálného života.

"Tyto případy, které okolo nás můžeme pozorovat, jsou velmi smutné. Nechtěla bych dopadnout stejně. I když to asi bude náročné, pevně věřím, že si uchovám duševní zdraví i v Poslanecké sněmovně," prohlásila.

Ve sněmovně to srovnáme

Klasnové vadí, že poklesla důvěra veřejnosti v politiky. Je přesvědčena, že dámský tým ve sněmovním vedení vrátí dolní komoře ztracenou prestiž.

"Pozitivní je už skutečnost, že ve sněmovně je 114 nových poslanců. Ti si sebou nepřinášejí staré spory a animozity. Možná už nyní bude atmosféra trochu jiná a to, co především irituje občany, už nebude tak silné," doufá.

"Je také skvělé, že v čele sněmovny stojí ženy. Například paní Němcová je výborná. Umí vést schůzi na vysoké úrovni a perfektně zvládne i vypjaté okamžiky."

S kolegyněmi chce Klasnová mimo jiné prosazovat, aby byla jednání výborů a podvýborů veřejná, a hodlá tvrdě postihovat absence poslanců. "Čeká nás toho hodně. Myslím si ale, že se nám podaří sněmovnu zvednout," věří politička.

Čtěte:

Klasnová odmítla BMW se šoférem. Jezdí jako Bean

Klasnová si líbánky neužije, Bárta se drtí dopravu, vtipkuje Rath

Foto: veciverejne.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…