Až to tu ovládnou muslimové, půjdou po nás najisto. Senátor Veleba odpovídal čtenářům

18.10.2015 20:44

Z PROFILŮ Senátor Veleba odpověděl na další dotazy čtenářů serveru Parlamentní listy.cz. Reagoval mimo jiné i na jedno video týkající se islámu a dotaz občana: Vědí vůbec evropští politici, před čím stojí? Došlo také na žádost o vystoupení z EU, ale tady byl senátor poměrně opatrný. Česko je prý z nemalé části v rukou zahraničních investorů.

Až to tu ovládnou muslimové, půjdou po nás najisto. Senátor Veleba odpovídal čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Čtenářka Julie se s odkazem na video na serveru YouTube.com ptala, zda čeští politici vědí, čemu čelí, pokud jde o islám. Četli například Korán?

„Na tuto otázku nedovedu přesně odpovědět, to by se musela udělat mezi zákonodárci anketa. Protože si ale myslím, že ty znalosti nejsou dostatečné, tak i to je důvod, že chci uspořádat 27. října v Senátu mezinárodní konferenci ‚Evropa, imigrace a islám‘. Konference je připravena, dostali jsme záštitu prezidenta republiky a já mám indicie, že ji chtějí zakázat. Pokud se tak stane, pak to budu brát jako přímou cenzuru a útok na svobodný výkon svého ústavního mandátu,“ odvětil Veleba.

I druhý z dotazů se týkal islámu, konkrétněji práva šaría. Čtenář vystupující pod označením křišťálová koule se Veleby ptal, zda si dovede představit, co bude, až zastánci práva šaría dostanou do ruky moderní sledovací techniku, kterou má dnes k dispozici Západ. Již dnes v Evropě rostou počty lidí, kteří právo šaría vyznávají. Den, kdy ovládnou tu nejmodernější techniku, pak nemusí být nijak daleko. Co tedy bude, až k tomu dojde? „Půjdou najisto,“ odvětil senátor.  

Nakonec člen horní komory reagoval na žádost o vystoupení z EU, která je podle čtenáře stejně ve vleku Spojených států. Veleba však varoval, že nic není tak jednoduché, jak se to může zdát na první pohled.

Další odpovědi najdete zde

„To není tak jednoduché, jak předkládají někteří populisté. Dospěli jsme do stavu, že 80 % našeho HDP tvoří zahraniční firmy, 85 % maloobchodního trhu potravin je v rukou zahraničních řetězců, zásobníky zemního plynu na jižní Moravě jsou prodány rovněž, dokonce i distribuci vody mají ve značné míře v rukou. A mohl bych jmenovat další příklady. Třeba ten, že jsme potravinově soběstační už jenom asi z 60 %. Armáda je v troskách, banky nejsou naše atd. Takže jsme v situaci, kdy si s námi zahraniční kapitál může dělat co libo. Proto by bylo třeba, aby ti, kteří hřímají do mikrofonů na náměstích, abychom vystoupili, řekli, co pak dál,“ upozornil politik.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…