Až zveřejní všechny informace, budete mluvit jinak... Ransdorf jen u nás komentoval mimo jiné svou kauzu

24.12.2015 19:19

Z PROFILŮ Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf odpověděl na Štědrý den odpoledne na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz, a to na svém osobním profilu.

Až zveřejní všechny informace, budete mluvit jinak... Ransdorf jen u nás komentoval mimo jiné svou kauzu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Musím konstatovat, že na Vás byl, slušně řečeno, udělán pořádný podraz podle toho, jak se o vás vyjadřovali v českých médiích,“ vrátil se ke kauze výběru financí ve Švýcarsku čtenář. Pustil se hlavně do veřejnoprávní ČT24, kterou nazval českou drbárnou. „Jak se o Vás vyjadřovali, jako by na tom neštětí měli určitý podíl někteří Vaši spolustraníci z KSČM,“ napsal čtenář a popřál europoslanci pevné zdraví a hlavné pevné nervy.

Ransdorf úvodem odpovědi poděkoval za přání. „Pevné nervy mám a věřím, že se vše obrátí v můj prospěch. Myslím, že se novináři budou velmi divit,“ uvedl Ransdorf s tím, že na novináře má obdobný názor jako prezident republiky Miloš Zeman, který je nazývá leckdy i velmi pejorativně. 

„Pokud jde o KSČM, velmi si vážím podpory, kterou mi 12. prosince dali řadoví členové ústředního výboru. Pro návrh na pozastavení mého členství, přednesený Jiřím Maštálkou a podpořený Vojtěchem Filipem, hlasovalo pouze 23 ze 70 přítomných. Beru to jako výraz důvěry a pro mě je to významná posila,“ řekl Ransdorf a popřál čtenáři vše dobré.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Další čtenář se do Ransdorfa pustil s tím, že on a komunistický poslanec Jiří Dolejš dělají straně ostudu. „Odrazí se to na volebních preferencích. Není vám to blbé?“ zeptal se. 

„Podle vaší logiky by měl následovat prudký pád preferencí, ale realita je jiná. Při posledním průzkumu veřejného mínění měla KSČM podporu 14,1 % oproti předchozím 12,8 %. To mi jako pokles nepřipadá. A jsem si ostatně jistý, že po zveřejnění všech informací budete i vy mluvit jinak,“ řekl Ransdorf na svou obhajobu. Za stranického kolegu Dolejše mluvit nechtěl.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

A řeč přišla i na islám. „V islámu chybí svědomí, hlavní znak náboženství, co je tedy islám?“ zeptal se čtenář. „A jak je to s vírou, která ohrožuje jiné víry a náboženství?“ pokračoval v otázce s tím, proč se islám nepostaví mimo zákon z důvodu ohrožení základní Listiny práv a svobod. „Ať si tu víru vyjadřují jinde, kde je povolena... Vždycky jde vše změnit, když se chce, je to jen psaný zákon...,“ poznamenal čtenář. 

„Islám znamená arabsky podřízení se, tedy podřízení se Alláhovi. Islám nemá koncept morální osobnosti a z tohoto pohledu není ani tolik náboženstvím, jako politickým hnutím. Toto politické hnutí má za cíl podřídit muslimským pořádkům celý svět a tento cíl sleduje po celá staletí. To neznamená, že řadoví muslimové jsou špatní lidé. V Londýně např. žije 800 000 muslimů, ale jenom malá část jsou islamisté. Z mého pohledu politický islám je v rozporu s Listinou základních práv a svobod. Toto není vyjádření proti víře. Opakuji znovu, jde o politický islám, který je hnutím, usilujícím o ovládnutí celého světa, Českou republiku nevyjímaje,“ poznamenal v odpovědi Ransdorf. Zároveň dodal, že v žádné zemi EU prozatím nedošlo k pokusu o postavení islámu mimo zákon. Podle jeho názoru je islám zakázán jen v Japonsku. 

„Největší slabinou současné Evropy je tolerance i netolerance. I snášenlivost musí mít své meze,“ zakončil svou odpověď.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Další čtenář se věnoval otázce rozhodnutí maďarské vlády podporovat rodiny s dětmi. „Vláda rozhodla (pokud je to pravda) dát při narození třetího dítěte rodičům 32 000 eur. Myslíte, že by to bylo možné i u nás?“ ptá se čtenář a přeje europoslanci krásné Vánoce a zdařilý vstup do nového roku.

„Řešením demografických problémů je podpora domácích rodin, domácí populace. Máme právo žádat po našich vládách omezení imigrace a podporu domácích rodin místo toho, aby se k nám importoval pod různými záminkami islámský terorismus. Že propopulační politika je možná, ukázalo Československo začátkem 70. let. Materiální podpora rodin přinesla pozitivní výsledky, jakkoli demografové i tam nacházeli slabiny,“ píše v odpovědi Ransdorf. Podle něj je třeba se k této osvědčené praxi co nejdříve vrátit.

„V některých evropských zemích jsou podpory při narození dítěte omezeny určitým počtem dětí, aby si nikdo nemohl z dětí udělat živnost. Osobně bych kombinoval finanční pomoc s výraznými daňovými úlevami pracujících rodičů,“ zakončil svou odpověď rovněž s přáním zdařilých Vánoc a roku 2016.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …