B. Sobotka rozešle varovné dopisy šéfům penzijních společností. Nečas zuří

07.12.2012 7:55

Jeden důchodovou reformu v roce 2012 podporuje, druhý ji chce v roce 2014 zrušit. Šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka hodlá rozeslat šéfům penzijních společností dopis, ve kterém chce dát jasně najevo, že reformu za dva roky jeho strana zruší.

B. Sobotka rozešle varovné dopisy šéfům penzijních společností. Nečas zuří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka si ještě bere slovo

„Premiér není schopen garantovat, že tu druhý pilíř zůstane ještě v roce 2015. My jsme deklarovali náš záměr zrušit ho pouze v parlamentu. Bylo by užitečné, abychom sdělili naše stanovisko i provozovatelům penzijních fondů," tvrdí podle páteční MF Dnes Sobotka. Svým záměrem dát svůj názor hlasitě najevo a rozeslat na sto dopisů šéfům penzijních společností si také kryje záda proti případné arbitráži. Společnosti totiž už nyní vynakládají nemalé peníze za školení zaměstnanců a reklamu.

„Kvůli negativní reklamě nemají občané dost objektivních informací. Je tu prostor pro zlepšení naší práce," zlobí se Nečas, který měl zrovna ve čtvrtek schůzku s šéfy penzijních společností. Podle něj jsou reakce Sobotky přehnané a neopodstatněné. „Předseda ČSSD nešetří siláckými výroky, ale měl by se podívat na Slovensko, kde sociálně-demokratický premiér Fico druhý pilíř nezrušil, ale upravil po pravicové vládě, a dokonce se inspiroval naším systémem," dodal premiér. ČSSD proti reformě protestuje, protože je podle ní takzvaný druhý důchodový pilíř výhodný pouze pro movitější lidi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…