Babák podpořil Bártu, ač s ním prý nesouhlasí

03.09.2013 14:20

Po rezignaci několika členů vedení VV dostaly ParlamentníListy.cz rovněž vyjádření od exposlance Michala Babáka. Ten se podle svých slov snažil především o samostatnou kandidátku VV do nadcházejících předčasných voleb.

Babák podpořil Bártu, ač s ním prý nesouhlasí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Michal Babák

"Včera, 2. září, jsem se po zralé úvaze rozhodl opustit širší vedení strany, když jsem nedokázal prosadit vizi, aby Věci veřejné kandidovaly v předčasných volbách jako samostatný politický subjekt. Šlo o standardní názorový střet, jakých jsou v politickém životě desítky. Svoji představu pro nadcházející dva měsíce života strany jsem neprosadil a považuji za naprosto samozřejmé v takové situaci dále nezasahovat do řízení Věcí veřejných," uvedl v prohlášení pro PL Babák.

Jak dále uvedl, zvítězila vize silného předsedy, který dokázal přesvědčit o správnosti jiného řešení. "Na druhé straně to považuji za velmi závažné rozhodnutí a já za něj z pozice vedení strany nemohu a nechci nést odpovědnost," uvedl Babák.

Věci veřejné na svém pondělním grémiu odsouhlasily volební spolupráci s Úsvitem senátora Okamury. VV mají podle aktuálních měření kolem 2,5 procenta preferencí, Okamura je na tom o procento lépe. Přesná podoba kandidátek doposud známá není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…