Babiš a Chovanec dnes zahájí společný boj proti daňovým únikům

11.04.2014 8:12

Dnes mají ministři financí a vnitra Andrej Babiš (ANO) a Milan Chovanec (ČSSD) podepsat dohodu, která umožní vznik tzv. „daňové kobry“. Informuje o tom server Aktuálně.cz, kterému se navzdory oficiálnímu mlčení o podrobnostech projektu podařilo některé bližší informace k němu získat.

Babiš a Chovanec dnes zahájí společný boj proti daňovým únikům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

Anketa

Jak uspěje Babiš v boji s daňovými úniky a rozkrádáním ve státní správě?

hlasovalo: 14223 lidí

Dokument, který oba ministři mají dnes podepsat, se podle serveru nazývá „Dohoda o spolupráci, výměně informací a koordinaci v boji proti daňovým únikům“.

Podle serveru má spolupráce zahrnovat například výměnu informací mezi jednotlivými odbory, výběr kauz, které budou řešit, včetně způsobu jejich zveřejňování do médií.

„Je to základní dohoda, která ministry zavazuje, aby uložili svým podřízeným, policejnímu prezidentovi, šéfovi daňové správy, šéfovi celní správy, vytvořit příslušné podmínky pro spolupráci a tak dále,“ popsal podstatu dohody serveru jeho zdroj, který je prý seznámený se situací kolem vyjednávání.

Tým prý ale nebude řízen jedním člověkem z jednoho místa. „Kobra nebude mít jednu hlavu, ale za každou složku bude určený jeden pracovník, který to bude mít na starosti,“ uvedl zdroj serveru s tím, že v každém úřadu, ať je to policie nebo daňová správa, se určí vedoucí a ti se budou pravidelně setkávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…