Babiš bude řešit spory na spravedlnosti i kandidaturu Kasla

30.05.2014 11:23

Vedení hnutí ANO bude o víkendu řešit dva zásadní spory, které v poslední době hnutí rozdělují. V sobotu by mělo předsednictvo, které se sejde s krajskými lídry, diskutovat o tom, zda lídrem kandidátky pro pražské komunální volby zůstane exprimátor Jan Kasl. ČTK to napsal šéf hnutí Andrej Babiš, který Kasla navrhl. Kasl se totiž neshodne s šéfkou pražské organizace ANO Radmilou Kleslovou. V neděli se pak Babiš sejde s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou a její náměstkyní Hanou Marvanovou, které se mezi sebou také přou.

Babiš bude řešit spory na spravedlnosti i kandidaturu Kasla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s novináři v patách

"O kandidátce pana Kasla bude jednat předsednictvo přes víkend. S paní Marvanovou a Válkovou se společně potkám v neděli," napsal ČTK Babiš na dotaz, kdy bude tyto dva spory řešit.

Marvanová by mohla opustit ministerstvo a kandidovat za ANO do Senátu

Podle médií se Válková s Marvanou neshodly například na snížení odměn advokátů a jmenování některých soudních funkcionářů. Ministryně v minulých dnech uvedla, že Marvanovou odvolávat nebude, podle pátečního Práva zřejmě náměstkyně odejde sama. Už ve středu Babiš novinářům řekl, že by byl rád, aby Marvanová za ANO kandidovala na podzim v Praze do Senátu.

Dalším sporem, který o víkendu na Babiše čeká, je konflikt mezi šéfkou pražské organizace ANO a Babišovou blízkou spolupracovnicí Kleslovou a uvažovaným lídrem kandidátky pro pražské komunální volby Kaslem. Kasl nechce, aby se dřívější členka ČSSD Kleslová objevila na kandidátce. Proti Kaslovi se zase ozývají hlasy přímo z pražské organizace. Podle některých členů není Kasl týmový hráč a chce si na kandidátku dosazovat svoji lidi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…