Babiš bude v Praze jednat s jihokorejským prezidentem

28.11.2018 13:34

Jihokorejský prezident Mun Če-in dnes uzavře dvoudenní návštěvu Prahy. Odpoledne se setká s premiérem Andrejem Babišem, podle úřadu vlády by měli hovořit o aktuální situaci na Korejském poloostrově, o česko-korejských vztazích nebo o kulturní výměně, napsala ČTK.

Babiš bude v Praze jednat s jihokorejským prezidentem
Foto: pixabay.com
Popisek: Památník korejské války v Soulu

Mun Če-in se v Praze zastavil během cesty na summit zemí skupiny G20 v Argentině. Schůzka s prezidentem Milošem Zemanem se neuskutečnila, protože Zeman je v době Munovy návštěvy na dlouho plánované cestě do Izraele.

Podle korejských médií absolvoval Mun v úterý soukromá setkání s Korejci žijícími v Česku. Loni v prosinci Česko navštívil jihokorejský ministr obchodu, průmyslu a energetiky Pek Un-kju, který se rovněž sešel s Babišem. Podle jihokorejské agentury Jonhap tehdy jednali o možnostech výstavby jaderných bloků v Česku a o spolupráci v hospodářství a průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…