Babiš chce posílat speciální jednotky za hranice i bez souhlasu Parlamentu

03.05.2019 14:04

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude chtít přijmout změnu legislativy, která by umožnila urychlené vyslání speciální vojenské jednotky do ciziny bez souhlasu Parlamentu.

Babiš chce posílat speciální jednotky za hranice i bez souhlasu Parlamentu
Foto: por. Nikola Hájková
Popisek: Střelby z dlouhých zbraní

Předseda vlády to dnes řekl ČTK a České televizi po návštěvě 601. skupiny speciálních sil generála Moravce. Vojáci Babišovi, ministrovi obrany Lubomíru Metnarovi (za ANO) nebo náčelníkovi generálního štábu Aleši Opatovi ukázali své vybavení a předvedli zásah proti teroristům.

Podle Babiše patří české speciální síly v celosvětovém měřítku k jedněm z nejlepších. „Skutečně máme být na co pyšní. Pokud by se, nedej bože, něco stalo, že by byli naši občané někde pod hrozbou, tak tady máme skutečně jednotku, která je na světové, špičkové úrovni,“ poznamenal. Metnar označil příslušníky 601. skupiny za nejlepší vojáky armády.

Elitní vojáci z Prostějova mají za sebou mise například v Afghánistánu nebo v Mali. V rámci české armády jde o jediné zástupce speciálních sil. Vycvičení jsou například pro speciální průzkum a získávání strategických informací, přepadové akce nebo navádění přesné munice na cíl. V minulosti byli zařazeni pod vojenskou tajnou službu Vojenské zpravodajství, od počátku 2015 jsou začleněni do Armády ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…