Babiš chystá ovládnutí policie, odhalil někdejší poradce Nečase. Proč? Zde jsou indicie

06.08.2017 22:47

Někdejší poradce expremiéra Petra Nečase z ODS Jiří Sezemský naznačuje, že tandem Andrej Babiš (ANO) a Robert Šlachta chtějí opanovat policii, pokud se Babiš stane premiérem. Zdali je na těchto spekulacích něco pravdivého, se ovšem dozvíme až po podzimních volbách. Pokud Babiš skutečně stane v čele vlády.

Babiš chystá ovládnutí policie, odhalil někdejší poradce Nečase. Proč? Zde jsou indicie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Lidové noviny a MF Dnes v uplynulém týdnu informovaly o tom, že to mezi policejními špičkami a bývalým elitním detektivem Robertem Šlachtou zase pořádně vře. Deníky, které si před pár lety koupil Andrej Babiš (ANO), píší, že Šlachta přetahuje od policie lidi, které láká do Celní správy. Sluší se připomenout, že Šlachta se po odchodu od policie stal na Celní správě ČR náměstkem.

Není to přitom tak dávno, co policejní prezident Tomáš Tuhý vysvětloval veřejnosti, že odchod Roberta Šlachta a pár jeho kolegů policii nijak nepoznamená. Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu pohrozil, že odejde, pokud politici prosadí reorganizaci policie. Když byla prosazena, skutečně odešel a od svých někdejších šéfů slyšel, ať si klidně jde.

 Teď se situace obrací a vedení policie si na Šlachtu stěžuje. Bývalý elitní detektiv ale odmítá, že by nějak „tuneloval“ policii, prý se jen snaží posílit Celní správu, která si podle jeho názoru personální posílení zaslouží.

Někdejší poradce premiéra Petra Nečase Jiří Sezemský však na serveru Pavla Šafra Forum24.cz varuje, že Šlachta může mít za lubem něco, co by tomuto státu dvakrát neprospělo. Nelze prý vyloučit, že Šlachta buduje další mocenské centrum. Z čeho Sezemský ve své argumentaci vychází?

Připomíná např. nahrávky Andreje Babiše a bývalého novináře Marka Přibila, na nichž zaznělo, že Šlachta touží po postu policejního prezidenta. Dnes to někdejěší elitní detektiv vehementně popírá, ale to podle Sezemského znamená jen jedno, buď lže Šlachta, nebo lhal na nahrávkách Babiš, když to říkal.

Na nahrávkách s Přibilem zazní také informace, že Babiš dostal k dispozici informace z živé policejní kauzy Beretta. I tyto informace mohly uniknout z okolí Roberta Šlachty, byť to někdejší elitní detektiv znovu důrazně popírá.

Celý komentář naleznete zde

Indicie z odposlechů s Přibilem podle Sezemského naznačují, že si Šlachta na Celní správě buduje nový tým, s nímž možná převezme vedení policie, až se předsedou vlády stane ten správný člověk, totiž Andrej Babiš.

„Loajální ‚pracanti‘ by se v případě, že by se Robert Šlachta skutečně stal policejním prezidentem, hodili při případné nové policejní ‚reorganizaci‘, která by lépe vyhovovala jeho představám. A nepochybně i představám jeho ochránců v čele s potenciálním předsedou vlády Andrejem Babišem,‘ uzavírá svůj komentář Sezemský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…