Babiš k Zemanovi nakonec půjde sám. Opozice mu oběd ve čtyřech dala sežrat

28.12.2020 22:53

Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš nakonec ustoupili kritice a na tradiční novoroční oběd se sejdou bez manželek, aby tak jednoznačně naplnili pravidla pátého stupně Protiepidemického systému.

Babiš k Zemanovi nakonec půjde sám. Opozice mu oběd ve čtyřech dala sežrat
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Schůzka premiéra Andreje Babiše (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech

Tradiční novoroční setkání ve čtyřech s manželkami bylo v minulém roce dokonce rozšířeno, když s oběma páry poobědvali i jejich potomci. Letos, kdy novoroční oběd spadl do časů koronavirových opatření, ovšem takto široké setkání nepřichází v úvahu.

Setkávání lidí se řídí podle Protiepidemického systému, zkracovaného jako PES. A Česká republika se aktuálně pohybuje v pátém stupni. Podle něj je umožněno pobývat na veřejně přístupných místech nejvýše v počtu dvou lidí.

Ještě v odpoledních hodinách premiér Babiš avizoval, že na oběd dorazí i s chotí Monikou a námitky na protiepidemická opatření odrážel argumenty, že prezident Zeman na zámku v Lánech bydlí, takže vlastně nejde na veřejně přístupné místo, ale do domácnosti.

Tento postup mu ústy své mluvčí Barbory Peterové odpoledne posvětilo i ministerstvo zdravotnictví.

Z opozice se ovšem ozvala kritika. „Obyčejný smrtelník málem nenavštíví ani vlastní matku, ale naši národní výtečníci jistě dostanou od ministra zdravotnictví výjimku,“ napsal senátor TOP 09 Tomáš Czernin. Předseda Pirátů Ivan Bartoš zase lamentoval, že politik má jít příkladem a jaký je to vzor pro ostatní.

 

 

Ve večerních hodinách pak premiér Andrej Babiš nečekaně v televizi Nova oznámil, že oběd proběhne jenom ve dvou, tedy bez manželek. Úplně rušit jej nechtějí, aby zachovali tradici. Dohodli se na tom prý s prezidentem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…