Babiš kvůli Fialovi použil svou pěst

02.05.2023 11:43 | Ze sítí

Šéf hnutí ANO a neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš pečlivě poslouchal, co řekl premiér a předseda ODS na sjezdu Pirátů. A tvrdě na předsedu vlády uhodil. „Předseda konzervativní ODS chválí extrémní levici, chválí probruselský a promigrantský Piráty,“ hřímal Babiš. Nevydržel o Fialovi mluvit bez toho, aby tloukl pěstí do stolu.

Babiš kvůli Fialovi použil svou pěst
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš bouchá do stolu

Andrej Babiš citoval z projevu premiéra Petra Fialy (ODS), který pronesl na sjezdu Pirátů v Liberci, na sjezdu vládní koaliční strany. A na Fialovi, ani na Pirátech, nenechal nit suchou.

„,Jsme s vámi na jedné lodi a na jedné vlně', řekl Pirátům premiér Fiala. Kdybyste nevěděli, kdo to je, tak je to předseda pravicové, konzervativní ODS. A říká: ,Extremismus a populismus, který jsme společně porazili ve volbách.‘ To jsme asi my,“ pousmál se Babiš ve videu na sociální síti Facebook. „To je pravda, my jsme nikam nezmizeli, my jsme tady... ‚Naopak je vlivem současné krize ještě troufalejší'. My jsme asi troufalejší, protože si dovolujeme něco říct,“ pokračoval Babiš v palbě do Petra Fialy.

A hned citoval z Fialova projevu další věty.

„,Ten, kdo dnes lidem nabízí líbivé, ale nerealistické a škodlivé odpovědi, ten je v jistém smyslu ve výhodě před námi, kteří si naplno uvědomují tíhu zodpovědnosti demokratického politika v demokratické zemi.‘ Ale vždyť oni před volbami říkali, že všechno zvládnou,“ kroutil hlavou Babiš a u toho bouchal rukou do stolu. „Vždyť oni se tvářili, že všechno umí,“ pokračoval v palbě.

Okamžitě hodil další slovní granát.

„Takže vážení voliči ODS, váš zakladatel Václav Klaus, ten z toho skutečně musí být na prášky. Probruselský Piráti, promigrantský, to je extrémní levice, probruselský, promigrantský, ti kteří chtějí poslouchat Brusel, tak tady kámoší s konzervativní pravicovou stranou ODS,“ nešetřil kritikou Babiš.

Upozornil, že na sjezdu Pirátů byli všichni, i předseda STAN Vít Rakušan, ale tady neříkal pravdu. Předseda STAN poslal Pirátům pouze videozdravici. Na sjezdu osobně přítomen nebyl. To však Babiše neodradilo od vyslovení jasné výzvy.

„Takže, poprosím vás, bylo by skvělé, kdybyste konečně už měli slučovací sjezd. Udělejte z toho SPOLU a Pir/STAN jednu stranu a pan premiér ať tak vystupuje. Už ne jen za SPOLU a ne za ODS a my se budeme těšit. Možná tady vznikne většinový systém,“ uzavřel své vystoupení Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

rýsuje se tady , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 02.05.2023 12:08:52
vláda jedné strany sdružené do národní fronty a u voleb bude rozdáván pouze jeden volební lístek. Ostatní strany nebudou připuštěny.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…