Babiš měl na ministerstvu zajímavého poradce. Server odhalil, komu pomáhal dříve

18.08.2014 17:54

Na Ministerstvu financí působil ještě do předminulého pátku Michail Odarčenko, poradce, který dříve pracoval pro špičky ODS. Radil tak například bývalému pražskému primátorovi Pavlu Bémovi nebo exministrovi životního prostředí Tomáši Chalupovi. Upozornil na to internetový deník Insider.

Babiš měl na ministerstvu zajímavého poradce. Server odhalil, komu pomáhal dříve
Foto: Repro ČT
Popisek: Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš v ČT

Mediální poradce Michail Odarčenko skončil na Ministerstvu financí 8. srpna a působil na něm téměř od nástupu Andreje Babiše do funkce. Nyní ministerstvo zjistilo, že jeho služby již nepotřebuje, a tak mu nebyla prodloužena smlouva.

Sám Babiš deníku Insider působení Odarčenka nevysvětlil, zareagoval však mluvčí ministerstva Radek Ležatka. Muž, který radil Tomáši Chalupovi, Pavlu Bémovi nebo bývalému šéfovi Dopravního podniku Praha Martinu Dvořákovi, se prý nabídl sám od sebe. Jelikož tiskový odbor ministerstva nestíhal, Odarčenko byl přijat jakožto výpomoc.

„Práce byly panu Odarčenkovi zadávány naším odborem podle aktuální potřeby, zejména ve chvílích, kdy se kumulovaly úkoly odboru a bylo potřeba operativně řešit a zpracovat často složité a obsáhlé podklady, nebo je tvořit v časové tísni,“ uvedl Ležatka.

Kolik Odarčenko za svoji práci inkasoval, mluvčí neprozradil. Podle Insideru si však mohl podle zveřejněných údajů odnést maximálně 20 tisíc korun měsíčně za poloviční úvazek. Babišovi za to radil s vystupováním v televizi a připravoval mu odpovědi pro novináře. Podle Ležatky však fakticky skončil již v červnu, neboť poté pro něj tiskový odbor už neměl žádné úkoly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…