Babiš na Hrad? Nejbližší žena jasně promluvila

22.12.2021 12:19

Někdejší šéfka Úřadu vlády, pravá ruka dnes již bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) Tünde Bartha se domnívá, že Babiš má šanci uspět v prezidentské volbě. „Byla bych dobrá kancléřka,“ domnívá se Bartha v rozhovoru pro Blesk.

Babiš na Hrad? Nejbližší žena jasně promluvila
Foto: Reprofoto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Bartha působila po boku Andreje Babiše ve Strakově akademii celé čtyři roky. Vedle Andreje Babiše však byla už dva roky předtím – na Ministerstvu financí. „Na co budu vzpomínat? Nejhorší byla rána, protože on je nejvíc nesnesitelný mezi půl sedmou a desátou. Každé ráno byla výzva vůbec to přežít. Začátky byly strašně těžké, protože se dostanete do nějaké role, kterou jste nikdy nedělal, vůbec nevíte, komu můžete důvěřovat, jestli vůbec někomu. A valí se na vás jeden úkol za druhým,“ popsala Bartha, jejíž srdcový projekt byl rekonstrukce zahrad Strakovy akademie. 

Na otázku, nakolik je na ní Babiš závislý, nebyla Bartha zprvu příliš konrétní. „Na to se musíte zeptat jeho, ale kolegové říkají, že je,“ poznamenala žena, o níž Babiš veřejně přiznával, že je jeho pravou rukou. „Pokaždé, i Donaldu Trumpovi, mě představoval jako svoji pravou ruku. Neřekl ani moje jméno, ani moje funkce. My jsme oba upřímní a možná i emotivní. Máme spolu po těch letech nějaký vztah, ale neřekla bych, že je to závislost. Naučili jsme se spolu velmi dobře pracovat,“ dodala.

Podle svých slov odchází z Úřadu vlády sama. „Já jsem rezignovala z pozice vedoucí Úřadu vlády v den podání demise a v pátek i z pozice náměstkyně sekce premiéra. Rozhodně jsem nebyla na odstřel,“ podotkla. 

Co se týče Babišova možného úspěchu v prezidentských volbách, Bartha si myslí, že by Babiš měl šanci uspět. „My jsme nic špatně neudělali. Otázka je, jestli to ten národ přijme a bude si to přát. A když tomu uvěříme, tak si myslím, že by byl fantastickým prezidentem,“ míní.

„Teď chci na měsíc odejít si to všechno promyslet, říct si nějaká svá očekávání a podmínky, ale kdybychom vyhodnotili, že by nám národ mohl dát šanci, myslím, že bych mohla být dobrou kancléřkou,“ dodala také ke své osobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…