Babiš na novoroční oběd půjde: Pan prezident v Lánech de facto bydlí, je to domácnost, vysvětloval

28.12.2020 18:50

Novoroční oběd u prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem (ANO) bude. Tradičního setkání hlavy státu a předsedy vlády se zúčastní manželky obou a také potomci obou párů. Premiér tvrdí, že nejvyšší, pátý stupeň protiepidemického systému takovémuto setkání nebrání. Uvedl to server Novinky.cz.

Babiš na novoroční oběd půjde: Pan prezident v Lánech de facto bydlí, je to domácnost, vysvětloval
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Babiš novoroční oběd u prezidenta na lánském zámku vnímá jako návštěvu v domácnosti. „Lánský zámek je sídlem prezidenta republiky a pan prezident tam de facto bydlí,“ uvedl Babiš. Platná opatření totiž omezují setkávání mimo vlastní domácnost. Návštěva na lánském zámku je podle Babiše zcela v souladu s platnými protiepidemickými opatřeními. 

„Obyčejný smrtelník málem nenavštíví ani vlastní matku, ale naši národní výtečníci jistě dostanou od ministra zdravotnictví výjimku,“ okomentoval návštěvu na lánském zámku senátor za TOP 09 Tomáš Czernin. Jeho stranický kolega Marek Ženíšek pak dodal, že jde o ukázku arogance moci a pohrdání všemi pravidly. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…