Babiš na tiskovce prozradil, co jako nováček pobral

28.05.2014 15:51

Ministr financí Andrej Babiš na tiskové konferenci popsal, do jakých děr v Česku mizí peníze. A ministr průmyslu Jan Mládek přišel s dobrou zprávou. Česko se může těšit na další investici, která povede ke zvýšení zaměstnanosti v naší zemi.

Babiš na tiskovce prozradil, co jako nováček pobral
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„V rámci vyjednávání o rozpočtu jsem já jako nováček pobral informace o tom, jak se v naší zemi zneužívají příspěvky na zaměstnávání postižených. Tyto peníze často končí v kapsách majitelů a handicapovaní z nich nic nevidí. Také tady máme vícero spoluobčanů, kteří zneužívají dávky v nezaměstnanosti, ale přitom pracují načerno. Máme tu i zneužívání dávek na bydlení a tak dále,“ popsal své nové zkušenosti Babiš.

Investiční pobídky

Následně popsal, že kvůli platbě za gripeny musí být Česká republika v otázce rozpočtu opatrná, aby dodržela rozpočtová pravidla pro budoucí přijetí eura. Státní dluh by měl narůst maximálně o tři procenta a platba za gripeny Česko k této hranici vydatně přiblížila.

Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek dal Babišovi za pravdu. Řadu věcí je podle jeho názoru třeba zefektivnit. Další věcí prý je, že vláda musí dát pozor na efektivní čerpání peněz z EU.

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu Jan Mládek (oba ČSSD) hovořili o investičních pobídkách. Premiér poukázal na to, že Česká republika v soutěži o investory čelí ostrému konkurenčnímu boji, ale pokud se v něm Česku podaří uspět, pozitivně se to může projevit na stavu českého hospodářství.

Ministr Mládek následně prozradil, že se Česko může těšit na další velkou investici. „Investicí bude vytvořeno 600 pracovních míst v okrese Kladno. Konkrétně půjde o výrobu hraček Lego."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

8:50 70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

Platit někomu minimální mzdu 367 Kč za hodinu? To se drobným podnikatelům nechce. Ani v jinak bohaté…