Babiš nadzvedl Vitáskovou. Ta proto zveřejnila dopis, který mu napsala

16.06.2018 7:44

Někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková v kostce popsala svůj příběh. Prý kdysi pojala myšlenku, že pomůže českým občanům. Všechny své síly napřela pro zlepšení situace v energetice. Usilovala o výhodné ceny elektřiny pro spotřebitele a tak podobně. A dopadlo to prý všelijak, o české energetice se dozvěděla nepěkné věci, které se rozhodla sdělit předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO). Víme o tom více.

Babiš nadzvedl Vitáskovou. Ta proto zveřejnila dopis, který mu napsala
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Postupem let začala Vitásková zjišťovat, jak to v české energetice opravdu chodí. Přišla prý na nepěkné věci. Tak usedla k počítači a napsala premiérovi Andreji Babišovi dopis, v němž natvrdo popsala své zkušenosti. Server ParlamentníListy.cz má tento dopis k dispozici.

Alena Vitásková se v oblasti energetiky pohybuje řadu let. V oboru podle svých vlastních slov nabrala řadu zkušeností, takže když bylo na počátku nového tisíciletí vypsáno výběrové řízení na šéfa energetického gigantu ČEZ, přihlásila se do něj. A nevyhrála ho. Porazil ji tehdy jistý pan Martin Roman, který podle Vitáskové neměl vůbec žádné zkušenosti v energetice.

Když se později ptala, v čem by se mohla zlepšit, aby další výběrové řízení vyhrála, dozvěděla se od jednoho z úředníků, že ať už si zlepší cokoliv, bude to jedno. Protože nepatří do té „správné party“ spřátelených osob.

Nejen tato zkušenost prý Vitáskovou naučila, že nemá moc smysl přihlašovat se do výběrových řízení. A to také napsala předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO), když mu nabídla své služby a konstatovala, že by jako dáma se zkušenostmi mohla zasednout v Radě Energetického regulačního úřadu. Premiér jí prý odpověděl, že by se tedy měla přihlásit do výběrového řízení a v tu chvíli už se Vitásková neudržela a napsala Babišovi dopis, který také zveřejnila. A přidala k němu i patřičný komentář.

„Byla jsem nemile překvapena, jak se všichni brání mému zpětnému nástupu do Rady ERÚ, lépe řečeno mým zájmem je předsedkyně Rady ERÚ. Tento úřad má závažné problémy a členové Rady byli najmenování vládou Bohuslava Sobotky (ČSSD), který je stále spojován s řáděním Bakaly na Ostravsku. Přes opakované upozornění, že jeden z radních Mgr. Rostislav Krejcar pochází z bývalého vedení, které nese nemalý podíl na nezvládnutém boomu FVE v létech 2009-2010 s nedozírnými dopady do veřejných financí, se vůbec nic nestalo. Pan Krejcar dále ‚kraluje‘ v Radě ERÚ a občan se může jen těšit, co zase připraví,“ zlobila se Vitásková.

Z toho usoudila, že ani vláda Andreje Babiše nemá zájem pomoci občanům. Vitáskové se zdá, že Babiš chce spíše využít zkušeností lidí, kteří vědí, jak správně „tunelovat veřejné finance“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…