Babiš oslovil Slováky, ať nevolí Šimečku: Vítání migrantů, drogy, poslušnost Bruselu. My už to známe

28.09.2023 22:30 | Monitoring

Expremiér Andrej Babiš (ANO) před víkendovými volbami na Slovensku promluvil na svém Instagramu jako rodilý Slovák ke slovenským občanům. Varuje před Progresivním Slovenskem (PS), které je obdobou České pirátské strany. „To nejhorší, co se vám může stát, je, že budete mít ve vládě Progresivní Slovensko, tomu musíte zabránit,“ apeluje na slovenské voliče. Poslední průzkumy naznačují velmi těsný volební souboj mezi stranou Smer-SD expremiéra Roberta Fica a Progresivním Slovenskem.

Babiš oslovil Slováky, ať nevolí Šimečku: Vítání migrantů, drogy, poslušnost Bruselu. My už to známe
Foto: Instagram
Popisek: Andrej Babiš promlouvá ke slovenským voličům

Ve třech z posledních pěti průzkumů preferencí a volebních modelů před sobotními parlamentními volbami na Slovensku skončil na prvním místě Smer-SD expremiéra Roberta Fica. Další dvě sondáže naopak mají na prvním místě Progresivní Slovensko (PS).

Andrej Babiš se proto rozhodl apelovat na slovenské voliče, aby Progresivnímu Slovensku nedali ve volbách šanci Ficův Smer-SD porazit. „Na Slovensku důležité volby. Protože mi na Slovensku záleží, řekl jsem svůj názor. Progresívne Slovensko pana Šimečky je stejné jako naši Piráti. Vítání migrantů, legalizace drog, vyšší daně, nižší důchody a poslušnost Bruselu. Tak to dopadlo v ČR a Slovensku stejný osud nepřeju. Mým největším přáním je, aby mezi Českou republikou a Slovenskou republikou byly ty nejlepší vztahy. Naše národy přece pojí tolik společného. Dejte si moje krátké video z Bratislavy,“ předeslal Babiš ke svému instagramovému videu.

Expremiér Andrej Babiš promluvil na svém Instagramu jako rodilý Slovák ke slovenským občanům:

„Milé Slovenky, milí Slováci, srdečně vás zdravím. Jmenuji se Andrej Babiš, narodil jsem se v Bratislavě, a i když už třicet let žiji v České republice, na Slovensku mi velmi záleží. Vy v sobotu rozhodnete v parlamentních volbách, kdo bude v budoucí slovenské vládě. Zda to budou politici, kteří budou bojovat za zájmy slovenských občanů, nebo budou poslouchat Brusel.

Jako bývalý předseda vlády České republiky jsem měl skvělou spolupráci s premiérem Peterem Pellegrinim, společně jsme bojovali za zájmy slovenských a českých občanů v Bruselu a samozřejmě i V4 fungovala. Stejné to bylo s premiérem Robertem Ficem, když jsem byl ministrem financí v Sobotkově vládě.

A potom přišel Igor Matovič a všechno to zrušil a dal nám na vědomí, že Česká republika je jedna z mnohých zemí, že už nejsme ta preferovaná země.

 

 

Ale to nejhorší, co se vám může stát, že budete mít ve vládě Progresivní Slovensko, to jsou takoví čeští Piráti. Ti chtěli, aby Česká republika přišla o právo veta, aby o nás rozhodoval Brusel, to jsou oni – promigrantští, zelení šílenci. A co se u nás děje? To se stane i u vás! Navyšují daně, snižují důchody, přesvědčují nás o tom, kolik máme pohlaví, chtějí legalizovat drogy. A tomuto vy přece musíte zabránit, to si Slovensko nezaslouží,“ pokračoval Andrej Babiš.

„Pěkně vás prosím, rozhodněte v sobotu o vládě, která bude svrchovaná, bude bojovat za zájmy slovenských občanů. Přeji vám hodně zdraví, mám vás rád a držím vám palce,“ vzkázal Babiš Slovenkám a Slovákům.

Parlamentní volby na Slovensku 2023 jsou plánovány na sobotu 30. září 2023. Bude se jednat o devátou volbu poslanců do Národní rady Slovenské republiky a zároveň o čtvrté předčasné volby na Slovensku, řádné by jinak proběhly zkraje roku 2024. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …